Slovan fungoval ako fotobunka a DAC v Európe pripomína projekt maďarskej vlády (tréneroviny)

Viktor Sliacky (vľavo) a Jurij Medveděv v zápase 1. kola Niké ligy medzi KFC Komárno a ŠK Slovan Bratislava.
Viktor Sliacky (vľavo) a Jurij Medveděv v zápase 1. kola Niké ligy medzi KFC Komárno a ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
Richard Hanzlík|30. júl 2024 o 21:15

(Ne)tradičné zhrnutie 1. kola Niké ligy.

Text vyšiel pôvodne na portáli takurcitee.sk

BRATISLAVA. Vitajte pri novej sezóne Niké ligy. Calzona ešte nestihol dočítať menoslov odborníkov, ktorí ho pred, na Eure a po ňom nas...li a už znovu štartuje naša najvyššia súťaž. Po dlhých rokoch už iba na čisto prírodných povrchoch.

Tréneroviny sú pravidelná rubrika v ktorej z nadhľadu hodnotí každé kolo futbalovej Niké ligy glosátor Richard Hanzlík.

Umelka v Žiline už je dávno vymenená, v Trenčíne to zverili do rúk Kelvinovi Piresovi osobne a preto klub prvé dva domáce ligové zápasy odohrá v Skalici. Nezbavíme sa ani Zlatých Moraviec, keďže v nich bude dočasne hrávať domáce zápasy Komárno.

A už tradične je koniec júla obdobím, keď z Európy začínajú vypadávať naše kluby. A to v tomto poradí. DAC, to štvrté mužstvo a neskôr Trnava so Slovanom.

Dočká sa skôr belasý fanúšik fanshopu, alebo Žitný ostrov európskeho futbalu v auguste? A kto bude prvým odvolaným trénerom a prečo práve Šoltis?

KFC Komárno - ŠK Slovan Bratislava 1:4

1915 divákov

Nováčik z Južnej zeme sa zatiaľ preslávil asi najhoršími fotkami s novými posilami v histórií ligy. Fotil ich stavbyvedúci nového štadióna a zakladal do stavebného denníka. Aj vďaka tomu vieme, že štadión je stále vo výstavbe a preto bude KFC hrávať svoje domáce zápasy počas jesene v Zlatých Moravciach.

VIDEO: Zostrih zápasu KFC Komárno - ŠK Slovan Bratislava

Slovan zatiaľ pokračuje v sne o Lige majstrov a okrem tradičnej predsezónnej tlačovky, kde sme zistili, že na vine sú znovu fanúšikovia, ktorí nekúpili permanentky, zaujal aj posilami.

Z Austrálie sa vrátil Robo Mak, ktorý naposledy, keď sem letel, boli toho plné noviny. Z Limassolu prišiel Szöke, z Mordodu sa vrátil nie moc rozumný chlapec Jurij Medvedev, Ivan vykúpil Strelca s Toličom a z Trnavy prišiel posilniť légiu, ako povedal Peter Macho, brankár.

A keďže aj Mustafič spĺňal jednu z podmienok prestupu do Slovana, vrátil sa aj on. Hral si v Slovane, hral si proti Slovanu, trénoval ťa Vlado Weiss.

Odveta s Celje je pre Slovan priorita a preto dostali v Zlatých Moravciach šancu aj hráči, ktorí sa chcú vyhnúť už tradičnému preradeniu do Béčka. Komárno ukázalo sympatické momenty, ale Slovan v zápase fungoval ako fotobunka a zapol vždy, keď to potreboval.

Marko Tolič si zo zápasu urobil vlastnú šou a hlavne pätička na Makov gól bola taká, že si tú desinu na chrbte zaslúžil už v prvom kole.

Weissovi sa presadili všetci ofenzívni ťahúni, belasých fanúšikov potešil po dlhej dobe aj gól Sylvestra a jedinou škvrnou na zápase je tak zranenie Pauscheka. Pekymu sa bude celý týždeň štikútať.

Momentka zo zápasu.
Momentka zo zápasu. (Autor: TASR)

FC Spartak Trnava - AS Trenčín 0:0

4413 divákov

STVR, či ako to Martinka z Hainburgu premenovala, by mohla pred vonkajšími zápasmi Spartaka v Európe uvádzať do titulkov varovanie. Nasledujúcich 90 minút môže vážne poškodiť váš vzťah k futbalu.

A tak aj bolo v Sarajeve. Kto pozná Miša Gašparíka, ten vie, že by za remízu vonku obetoval aj Patrika Karhana. Nedalo sa na to pozerať, vrátane tých prestrihov do publika.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan fungoval ako fotobunka a DAC v Európe pripomína projekt maďarskej vlády (tréneroviny)