Tréner Chorvátska využil voľno pred MS netradične. Absolvoval púť do Medžugoria

Tréner Zlatko Dalič.
Tréner Zlatko Dalič. (Autor: TASR/AP)
SITA|6. okt 2022 o 16:10

S trojicou kamarátov putovali takmer tri dni.

BRATISLAVA. Tréner chorvátskej futbalovej reprezentácie Zlatko Dalič využil ostatné dni voľna na mimoriadne netradičnú aktivitu.

Počas minulého týždňa svojich zverencov dotiahol na finálový turnaj Ligy národov 2022/2023 a v úvode aktuálneho podstúpil púť v Bosne a Hercegovine z rodného mestečka Livno do známeho Medžugoria.

Cesta dlhá 120 kilometrov do pútnického mesta zabrala 55-ročnému futbalovému odborníkovi necelé tri dni. Informáciu priniesol web croatiaweek.com.

Medžugorie je miestom, kde sa v roku 1981 šestici mladých ľudí mala zjaviť Panna Mária. Na toto pútnické miesto sa Dalič vybral s trojicou kamarátov v utorok večer a vo štvrtok skupina dorazila na miesto.

"Tri dni - 120 km. Ďakujem ti, Matka Božia, za požehnanie! V teba, Pane, verím," nepísal Dalič na instagrame pripojil aj fotografiu z cieľa putovania.

Medžugorie bolo dlho iba neoficiálnym pútnickým miestom katolíkov.

V máji 2019 však Vatikán vyhlásil prvú oficiálnu púť do tejto lokality na 2. - 6. august 2019, počas uvedeného termínu na juh Bosny a Hercegoviny dorazilo približne 60-tisíc veriacich z 97 krajín celého sveta.

Zlatko Dalič vedie chorvátsku reprezentáciu od októbra 2017, tím doviedol do finále MS 2018, na ME 2020 jeho zverenci vypadli v semifinále a v novembri nebudú chýbať na MS vo futbale 2022 v Katare.

Ich súpermi v skupine F budú výbery Maroka, Kanady a Belgicka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Tréner Chorvátska využil voľno pred MS netradične. Absolvoval púť do Medžugoria