Rooney mohol viesť Everton. Lákavú ponuku však odmietol

Wayne Rooney.
Wayne Rooney. (Autor: TASR/AP)
TASR|28. jan 2022 o 16:06

Rooney je momentálne na lavičke druholigového Derby County.

LIVERPOOL. Bývalý anglický futbalový reprezentant Wayne Rooney odmietol ponuku FC Everton stať sa dočasne trénerom účastníka Premier League.

Chce totiž dodržať zmluvu na lavičke druholigového Derby County. Potvrdil to v piatok na tlačovej konferencii.

Rooney: Toto rozhodnutie bolo veľmi ťažké

"Everton oslovil môjho agenta a požiadal ma o rokovania o dočasnom prebratí mužstva. Odmietol som. Verím, že raz sa stanem trénerom v Premier League. Na sto percent. A ak by to raz bolo v Evertone, bolo by to naozaj skvelé.

Mám však prácu v Derby County a tá je pre mňa dôležitá. Áno, toto rozhodnutie bolo veľmi ťažké. Samozrejme som o tom dlhšie premýšľal, ale rozhodol som sa takto," citovala agentúra DPA Rooneyho, ktorý na Merseyside prišiel ako 9-ročný.

V prvom mužstve zaznamenal debut v Premier League ako 16-ročný (2002). O dva roky prestúpil do Manchestru United. Do Evertonu sa ako hráč ešte vrátil v sezóne 2017/2018.

Beníteza dočasne nahradil Ferguson

Dočasným trénerom sa napokon stal Duncan Ferguson. Na poste nahradil Španiela Rafaela Beníteza, ktorý v liverpoolskom klube vydržal len osem mesiacov a skončil po prehre s Norwichom City.

Päťdesiatročný Škót povedie na dočasnej báze Everton druhýkrát. Prvýkrát to bolo v roku 2019 na tri duely proti Chelsea, Manchestru United a Arsenalu po predčasnom odchode Marca Silvu.

Získal v nich 5 bodov, potom na post nastúpil Talian Carlo Ancelotti a Ferguson mu robil asistenta.

Benítez sa stal šiestym trénerom, ktorý v uplynulých šiestich rokoch predčasne prišiel o prácu v Goodison Parku za pôsobenia majiteľa Farhada Moshiriho.

Evertonu sa v tejto sezóne nedarí. V tabuľke najvyššej anglickej súťaže mu patrí až 16. priečka, pričom na konte má z 20 zápasov až 11 prehier.

Tabuľka Premier League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Rooney mohol viesť Everton. Lákavú ponuku však odmietol