Tréner Inzaghi vstúpil do exkluzívneho klubu Interu. Jubilejný zápis dosiahol len ako piaty v histórii

Tréner Simone Inzaghi s hráčmi Interu Miláno.
Tréner Simone Inzaghi s hráčmi Interu Miláno. (Autor: TASR/AP)
SITA|2. apr 2024 o 15:15

Inzaghi má na dosah aj premiérový ligový titul.

BRATISLAVA. Futbalový tréner Simone Inzaghi dosiahol v pondelok stý víťazný duel na lavičke talianskeho Interu Miláno.

Jubilejný triumf oslavoval rodák z Piacenzy so svojimi zverencami v zápase 30. kola Serie A, v ktorom "nerrazurri" zvíťazili nad Empoli 2:0.

Dimarco: Stále posúvame svoje limity

Štyridsaťsedemročný stratég sa stal piatym koučom, ktorý na lavičke klubu z Lombardie dosiahol aspoň sto víťazných duelov. Pred ním túto métu pokorili Helenio Herrera, Giovanni Trapattoni, Arpád Weisz a Roberto Mancini.

"Trénerovi gratulujem k jeho míľniku. Za kabínu môžem povedať, že si prácu pod ním užívame a stále posúvame svoje limity. Myslím si, že sa stále zlepšujeme a nikto nemá na tom taký podiel, ako práve tréner Inzaghi.

Fanúšikovia veľmi dobre vedia, že v minulosti sme boli pod tlakom, kouč dvojnásobne, ale ustáli sme to a teraz sa snažíme tvoriť krajšiu budúcnosť. Nie všetko nám vyšlo, ale sme na správnej ceste,“ povedal pre oficiálny klubový web Interu obranca Federico Dimarco, ktorý sa postaral o jeden z gólov v sieti Empoli.

VIDEO: Zostrih zápasu Inter Miláno - Empoli FC

Na dosah má premiérový ligový titul

Inzaghi sa stal trénerom milánskeho giganta vo februári 2021, po zisku titulu vystriedal Antonia Conteho. Počas troch rokov s Interom dvakrát ovládol Taliansky pohár a trikrát národný Superpohár.

Vlani postúpil s Interom do finále Ligy majstrov, no vo finálovom súboji v tureckom Istanbule zvíťazil anglický klub Manchester City.

Ligový titul Inzaghi počas trénerskej kariéry ešte nezískal, lenže v aktuálnej sezóne talianskej najvyššej súťaže je k dosiahnutiu tejto méty naozaj blízko. Inter má po 30 zápasoch na čele štrnásťbodový náskok pred mestským rivalom AC Miláno.

Vzhľadom na to, že v závere tohto ročníka je v hre ešte o 24 bodov, Interu na zisk svojho dvadsiateho "scudetta" stačí získať nanajvýš 11 bodov.

V najbližšom ligovom zápase sa Inzaghiho tím predstaví na ihrisku Udinese, ktoré sa aktuálne nachádza na 14. mieste iba tri body od zóny zostupu.

Tabuľka Serie A

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Tréner Inzaghi vstúpil do exkluzívneho klubu Interu. Jubilejný zápis dosiahol len ako piaty v histórii