VIDEO: Zbláznil sa? Tréner hlavou zložil hráča súpera, klub ho vyhodil

Tréner napadol hráča súpera v zápase Serie A US Lecce - Hellas Verona.
Tréner napadol hráča súpera v zápase Serie A US Lecce - Hellas Verona. (Autor: X/Italian Football News)
Ivan Mriška, TASR|11. mar 2024 o 10:45 (aktualizované 11. mar 2024 o 12:15)

Po jeho konaní sa na ihrisku strhla mela.

LECCE. Finále majstrovstiev sveta 2006 sa zapísalo do histórie futbalu.

Pre skrat Francúza Zinedina Zidana, ktorý sa nechal vyprovokovať talianskym obrancom Marcom Materazzim a hlavou ho zložil k zemi.

Teraz sa v Taliansku odohral podobný incident, na vlastné oči ho mohli vidieť slovenskí reprezentanti Ondrej Duda a Tomáš Suslov.

Tréner Lecce neuniesol prehru svojho tímu v dueli Serie A proti Hellasu Verona (0:1). Roberto D'Aversa po záverečnom hvizde udrel hlavou Thomasa Henryho.

VIDEO: Tréner napadol hlavou hráča súpera

Čin D'Aversa bol nepochopiteľný, po jeho konaní sa na ihrisku strhla mela.

"Henry sa po skončení zápasu dostal na ihrisku do konfliktu s naším obrancom Marinm Pongračičom. Snažil som sa ich od seba oddeliť, no konal som príliš impulzívne.

Ako tréner a otec troch detí by som sa mal v takýchto situáciách vedieť ovládať, veď najbližšie nás čaká ďalší dôležitý zápas so Salernitanou. Realizačnému tímu Verony som sa už za svoje správanie ospravedlnil," uviedol kouč Lecce pre talianske médiá.

V zápase proti Salernitane už Roberto D'Aversa nebude trénerom Lecce. Klub ho v pondelok po spomenutých udalostiach odvolal z funkcie.

Po udalostiach v nedeľňajšom zápase proti Hellasu Verona sme sa rozhodli ukončiť spoluprácu s trénerom Robertom D'Aversom. Ďakujeme mu i jeho realizačnému tímu za odvedenú prácu," uvádza sa v stanovisku Lecce, ktoré sprostredkovala agentúra AP.

Verona sa vďaka výhre posunula na 13. miesto tabuľky. Suslov prihrával na rozhodujúci gól zápasu a na trávniku pobudol do 86. minúty. Duda odohral celý zápas.

Tabuľke Serie A

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»VIDEO: Zbláznil sa? Tréner hlavou zložil hráča súpera, klub ho vyhodil