Southgate kritizuje fanúšikov. Nepáči sa mu pískanie na Maguirea

Gareth Southgate.
Gareth Southgate. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. mar 2022 o 14:14

Piskot sa z tribún štadióna Wembley ozval po tom, čo hlásateľ prvýkrát prečítal jeho meno.

LONDÝN. Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Gareth Southgate po utorkovom prípravnom zápase svojich zverencov proti výberu Pobrežia Slonoviny (3:0) kritizoval fanúšikov za piskot na adresu obrancu Harryho Maguira.

Ten sa z tribún londýnskeho štadióna Wembley ozval po tom, čo hlásateľ prvýkrát prečítal meno kapitána Manchestru United a následne pokračoval aj počas zápasu.

"Spôsob, akým sa v zápase predviedol, bol absolútne fenomenálny. Nechápem to. Buď sme v tom všetci spolu, alebo nie,“ zastal sa svojho zverenca Southgate. Dvadsaťdeväťročný bek na klubovej úrovni neprežíva najlepšie obdobie a za svoje výkony často často čelí kritike.

V národnom tíme však patrí medzi opory a na minuloročných majstrovstvách Európy, kde sa Angličania prebojovali až do finále, patril medzi najlepších hráčov mužstva.

Futbalový reprezentanti Anglicka zdolali výber Pobrežia Slonoviny gólmi Ollieho Watkinsa, Raheema Sterlinga a Tyrona Mingsa 3:0, neprehrali už v deviatom zápase bez prerušenia. Zatiaľ naposledy okúsili trpkosť prehry vo finále minuloročných ME v súboji proti Talianom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Southgate kritizuje fanúšikov. Nepáči sa mu pískanie na Maguirea