Belgicko predĺžilo zmluvu s trénerom Tedescom, v príprave mu bude chýbať De Bruyne

Domenico Tedesco.
Domenico Tedesco. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|14. mar 2024 o 14:09 (aktualizované 14. mar 2024 o 16:50)

Belgičania taktiež predstavili nové dresy.

BRUSEL. Tréner belgickej futbalovej reprezentácie Domenic Tedesco predĺžil zmluvu so zväzom o dva roky. Informovali o tom predstavitelia Belgickej futbalovej asociácie (RBFA).

Tedesco prevzal vedenie po Robertovi Martinezovi po majstrovstvách sveta 2022 v Katare. S Belgickom zatiaľ neprehral ani raz, na lavičke bol v 10 zápasoch.

RBFA tiež informovala, že stredopoliar Kevin De Bruyne bude chýbať v prípravných stretnutiach proti Írsku a Anglicku. Trápia ho natiahnuté slabiny.

"Hovoril som s Kevinom a lekárom a rozhodli sme sa, že riziko je príliš veľké. Je našou povinnosťou brať ohľad na hráča, ale aj na klub. Je lepšie dať mu čas, aby sa dobre zotavil v City a potom sa pripravil na európsky šampionát," uviedol Tedesco.

Belgicko taktiež predstavilo nové dresy určené pre seniorskú mužskú i ženskú reprezentáciu. Zmena pri domácom komplete nie je v porovnaní s predchádzajúcimi edíciami výrazná, naďalej bude na nich dominantnou farbou červená.

Oveľa viac pozornosti púta spracovanie druhej verzie dresov. Tvorcovia ich prevedením vzdali poctu karikaturistovi Hergému, autorovi legendárnej kreslenej postavy Tintina.

Nominácia Belgicka

Brankári: Arnaud Bodart (Standard Liege), Koen Casteels (Wolfsburg), Thomas Kaminski (Luton), Matz Sels (Nottingham Forest)

Obrancovia: Timothy Castagne (Fulham), Koni De Winter (Janov), Zeno Debast (Anderlecht), Wout Faes (Leicester), Orel Mangala (Lyon), Thomas Meunier (Trabzonspor), Arthur Theate (Rennes), Jan Vertonghen (Anderlecht)

Stredopoliari: Olivier Deman (Werder Brémy), Amadou Onana (Everton), Youri Tielemans (Aston Villa), Arthur Vermeeren (Atletico Madrid), Aster Vranckx (Wolfsburg)

Útočníci: Romelu Lukaku (AS Rím), Johan Bakayoko (PSV Eindhoven), Michy Batshuayi (Fenerbahce Istanbul), Charles De Ketelaere (Atalanta Bergamo), Jeremy Doku (Manchester City), Dodi Lukebakio (Sevilla), Lois Openda (RB Lipsko), Leandro Trossard (Arsenal)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Belgicko predĺžilo zmluvu s trénerom Tedescom, v príprave mu bude chýbať De Bruyne