Tottenham zaznamenal obrat cez pol miliardy libier, šéf klubu chce využiť jeho potenciál

Futbalisti Tottenham Hotspur.
Futbalisti Tottenham Hotspur. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. apr 2024 o 17:48

V priebežnej tabuľke Premier League patrí londýnskemu klubu piate miesto so stratou dvoch bodov na štvrtú Aston Villu.

LONDÝN. Anglický futbalový klub Tottenham Hotspur z Londýna zaznamenal medziročný 24-percentný nárast tržieb na rekordných takmer 550 miliónov libier, čo je v prepočte približne 641 miliónov eur.

Vedenie "kohútov" o tom informovalo v stredu a uviedlo, že "rokuje s možnými investormi" o vstupe do klubu.

Šéf organizácie Daniel Levy poznamenal, že tieto rokovania sú snahou "vyťažiť čo najviac z dlhodobého potenciálu Hotspur".

"Náš obrat prvýkrát prekročil hranicu pol miliardy libier. Na príjmoch sa podieľala aj UEFA, no zvýšili sa aj príjmy zo štadióna v súvislosti s futbalovými aktivitami aj podujatiami iného charakteru, mali sme tiež až ďalšie dodatočné finančné toky," zhodnotil.

Prevádzkové náklady na chod A-tímu stúpli o 21 percent na 488 miliónov libier (cca 569 miliónov eur), tento rast výdavkov je podľa Levyho výsledkom "významných a pokračujúcich investícií do hráčskeho kádra."

"Absolútnou prioritou nášho klubu je dosahovať úspech na ihrisku," dodal. Uvedené sumy sú za predchádzajúcu sezónu, teda obdobie od 1. júla 2022 do 30. júna 2023.

V priebežnej tabuľke Premier League je Tottenham Hotspur piaty so stratou dvoch bodov na štvrtú Aston Villu.

Tabuľka Premier League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Tottenham zaznamenal obrat cez pol miliardy libier, šéf klubu chce využiť jeho potenciál