Takú dominanciu im môže závidieť aj Slovan. Waleský majster ukončil sezónu bez prehry

Waleský futbalový klub The New Saints pri oslave ligového titulu s nápisom "Neporaziteľní".
Waleský futbalový klub The New Saints pri oslave ligového titulu s nápisom "Neporaziteľní". (Autor: X/The New Saints FC)
REUTERS|22. apr 2024 o 12:27

Klub má na dosah aj zisk Waleského pohára.

OSWESTRY. Futbalový klub The New Saints v nedeľu zavŕšil svoju neporaziteľnosť vo waleskej Cymru Premier League víťazstvom 2:0 nad súperom Connah's Quay Nomads.

Šestnásťnásobní ligoví šampióni ukončili pôsobenie v súťaži, ktorá bola predtým známa ako Waleská Premier League, s bilanciou 30 víťazstiev a dvoch remíz.

"Je to obrovský úspech, nielen to, že sme zostali neporazení, ale aj spôsob, akým sme to dokázali, keď sme vyhrali toľko zápasov," povedal hlavný tréner Craig Harrison.

"Tridsať víťazstiev a len dve remízy je fantastický úspech a hráči by na seba mali byť veľmi, veľmi hrdí," pokračoval Harrison.

"Keď všetko utíchne, myslím si, že sa na to bude pozerať ako na naozaj špičkový úspech špičkovej skupiny hráčov a zamestnancov," dodal Harrison.

V domácom prostredí Park Hall neprehrali už viac ako dva roky a vo všetkých domácich zápasoch vo Walese doma i vonku neprehrali už 54 zápasov.

"Je to neuveriteľný úspech," povedal Brad Young, ktorý v tejto sezóne strelil 29 gólov vo všetkých súťažiach.

"Je skvelé, že sa nám podarilo zostať neporazení, ale na budúci týždeň musíme zvládnuť finále Waleského pohára a potom sa sústrediť na to, aby sme v lete uspeli aj v Európe," dodal Young.

The New Saints, ktorí sú na ceste k domácemu treble, sa budúcu nedeľu vo finále Waleského pohára opäť stretnú s Connah's Quay Nomads.

Tabuľka waleskej ligy Cymru Premier

Skupina o titul:

Skupina o udržanie sa:

Základná fáza:

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Takú dominanciu im môže závidieť aj Slovan. Waleský majster ukončil sezónu bez prehry