Neubránil sa slzám. Zápas na San Sire bol pre Locatelliho mimoriadne emotívny

Manuel Locatelli.
Manuel Locatelli. (Autor: TASR/AP)
TASR|23. okt 2023 o 11:14

Milánčania nevyužili šancu vrátiť sa na čelo tabuľky Serie A.

MILÁNO. Futbalisti AC Miláno v šlágri 9. kola najvyššej talianskej súťaži prehrali doma s Juventusom Turín 0:1, keď celý druhý polčas hrali bez vylúčeného Malicka Thiawa.

V 63. minúte dal jediný gól zápasu bývalý hráč AC Manuel Locatelli. Jeho strelu z diaľky tečoval do protipohybu brankára domáci stredopoliar Rade Krunič.

"Rossoneri" zostali na druhom mieste tabuľky, za mestským rivalom Interom zaostávajú o bod. Tretí Juventus sa na nich dotiahol už na rozdiel jedného bodu.

VIDEO: Zostrih zápasu AC Miláno - Juventus Turín

Locatelli sa po záverečnom hvizde neubránil slzám.

"Hrať na San Sire je pre mňa vždy výnimočné, bol to pre mňa mimoriadne emotívny zápas. Vyrastal som v akadémii AC, no futbalový vietor ma zavial do Turína a teraz som hráčom Juventusu. Je skvelé, že práve môj gól rozhodol o zisku troch cenných bodov," uviedol Locatelli pre akreditované médiá.

Hráči AC ukončili sériu štyroch ligových víťazstiev a zapísali si druhú prehru v sezóne. "Konečný výsledok nezodpovedá priebehu zápasu. Ani po vylúčení Thiawa sme neboli horší tím, no nevyužili sme šance a inkasovali sme nešťastný gól," povedal tréner AC Stefano Pioli.

Jeho zverencov čaká náročný týždeň.

V stredajšom dueli Ligy majstrov sa predstavia na pôde Paríža St. Germain a počas víkendu ich čaká v Serii A súboj na štadióne úradujúceho talianskeho šampióna SSC Neapol.

"Musíme sa rýchlo otriasť. Najbližšie dva zápasy veľa napovedia o našich šanciach uspieť v Lige majstrov i domácej súťaži," zdôraznil kouč AC.

Tabuľka Serie A

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Neubránil sa slzám. Zápas na San Sire bol pre Locatelliho mimoriadne emotívny