Prispel k postupu do Premier League. Downes podpísal so Southamptonom dlhodobú zmluvu

Flynn Downes (vpravo)
Flynn Downes (vpravo) (Autor: SITA/PA via AP)
TASR|17. júl 2024 o 12:14

Predtým bol hráčom West Hamu.

STREDA. Anglický futbalista Flynn Downes podpísal štvorročnú zmluvu so Southamptonom.

Dvadsaťpäťročný stredopoliar v tíme už pôsobil v uplynulej sezóne ako hosťujúci hráč z West Hamu. Southampton sa spolu s ním prebojoval v uplynulej sezóne späť do Premier League.

Downes odohral na južnom pobreží Anglicka dokopy 37 zápasov, strelil dva góly a mal tri asistencie. Klub zaňho podľa informácií agentúry Reuters zaplatil 18 miliónov libier.

"Sme nadšení, že môžeme Flynna priviesť späť. Bolo to pre nás v lete veľkou prioritou a to, že sa nám to podarilo hneď na začiatku predsezónnej prípravy, je pre nás tiež veľmi dôležité.

V minulej sezóne bol pre nás takým vplyvným hráčom na ihrisku aj mimo neho. Je skvelý, agresívny a fyzický, má dobrú techniku s loptou a tiež je fantastický športovec," povedal tréner Russell Martin.

Defenzívny stredopoliar sa vracia do najvyššej anglickej súťaže po ročnej pauze - za West Ham odohral v Premier League 21 zápasov. Southampton odštartuje sezónu 17. augusta na pôde Newcastlu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Prispel k postupu do Premier League. Downes podpísal so Southamptonom dlhodobú zmluvu