Neapol bude rokovať s Lobotkom, má s ním predĺžiť kontrakt

Stanislav Lobotka v zápase Ligy majstrov proti Ajaxu.
Stanislav Lobotka v zápase Ligy majstrov proti Ajaxu. (Autor: Reuters)
Sportnet|19. okt 2022 o 10:33

Súčasná zmluva platí do konca sezóny 2024/2025.

BRATISLAVA. Vedenie talianskeho futbalového klubu SSC Neapol reaguje na výborné výkony Stanislava Lobotku v poslednom období. 

Známy insider Fabrizio Romano na sociálnej sieti twitter uviedol, že klub spod Vezuvu sa so slovenským záložníkom chystá dohodnúť na predĺžení zmluvy.

Nový kontrakt by mal platiť do júna 2027 s opciou na ďalšiu sezónu. Súčasná zmluva Lobotkovi v Neapole platí do konca sezóny 2024/2025.

Rodák z Trenčína by však mal nasledovať kroky brankára Alexa Mereta, ktorý sa s aktuálnym lídrom Serie A dohodol na ďalšej spolupráci.

Lobotka prišiel do Neapolu v januári 2020 a spočiatku sa herne hľadal. Mal nadváhu a pod trénerom Gennarom Gattusom nedostával veľa šancí.

Situácia sa obránila príchodom nového kouča Luciana Spallettiho. Slovák dnes pravidelne nastupuje v základnej zostave a patrí k lídrom mužstva.

"Je famózny, dobre sa pohybuje po ihrisku. Dnes je vo výbornom stave. Fyzicky aj psychicky. Vždy chce mať loptu pod kontrolou, na svojich nohách a nebojí sa ísť do súbojov jeden na jedného," povedal expert Bruno Majorano.

V Taliansku Lobotku často označujú za dirigenta hry Neapolu.

Ten momentálne ťahá desaťzápasovú víťaznú sériu. V Lige majstrov vyhral doposiaľ všetky štyri zápasy s fantastickým skóre 17:4 a v domácej súťaži má dvojbodový náskok pred druhou Atalantou Bergamo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Neapol bude rokovať s Lobotkom, má s ním predĺžiť kontrakt