Neapol venoval víťazstvo Maradonovi. V Serii A spravili nevídané gesto

Lorenzo Insigne s dresom Diega Maradonu.
Lorenzo Insigne s dresom Diega Maradonu. (Autor: facebook/SSC Napoli)
SITA|30. nov 2020 o 11:05

Čoskoro budú hrať na Štadióne Diega Armanda Maradonu.

MILÁNO. Aj futbalisti talianskeho klubu SSC Neapol si počas uplynulého víkendu uctili pamiatku zosnulej argentínskej legendy Diega Maradonu. Práve pod Vezuvom zažiaril tento futbalista najviac na klubovej úrovni.

Maradona prišiel do Neapola v lete 1984 z FC Barcelona, v talianskom klube strávil sedem sezón a dvakrát klub priviedol k titulu v Serie A (1987 a 1990) a raz k celkovému triumf v Pohári UEFA.

Neapolčania počas uplynulého víkendu na štadióne San Paolo zdolali AS Rím 4:0.

"Hral som s motiváciou navyše, rovnako aj moji spoluhráči. Prišli sme o svoj idol a veľmi to bolí," povedal po triumfe neapolský kapitán Lorenzo Insigne.

"Dnes sme chceli dosiahnuť úspešný výsledok ešte viac ako kedykoľvek predtým. Venujeme ho Diegovi aj nášmu mestu, ktoré jeho odchod mimoriadne vzalo," dodal.

Ešte pred samotným duelom Insigne umiestnil veľkú kyticu kvetov k veľkému pútaču venovanému Diegovi Maradonovi na prázdnych tribúnach neapolského štadióna. Ten už čoskoro zmení názov, miestna radnica totiž informovala o tom, že po novom sa bude volať Stadio Diego Armando Maradona, teda Štadión Diega Armanda Maradonu.

Úctu počas uplynulého víkendu nevzdali Maradonovi len v Neapole, ale aj na ostatných štadiónoch talianskej Serie A. Nechýbala minúta ticha pred zápasmi a počas každého z nich sa v desiatej minúte na obrazovkách objavila podobizeň legendy. Všetci futbalisti v tom okamihu prestali hrať a aplaudovali Maradonovi.

Hráči Neapola mali na sebe špeciálne dresy na počesť Maradonu a spomenutý kapitán Insigne, keď v 31. minúte gólom otvoril skóre stretnutia, vzal do rúk dres s desiatkou a menom Maradonu a pobozkal ho.

Úctu Diegovi Maradonovi nevzdali len v Taliansku a Neapole. Stalo sa tak aj v súboji argentínskej ligy Boca Juniors - Newell's Old Boys (2:0), keďže legenda počas svojej kariéry pôsobila v oboch tímoch.

Duel priamo v lóži sledovala Maradonova najstaršia dcéra Dalma. Domáci futbalisti po prvom góle položili na hraciu plochu dres s desiatkou Diega Maradonu a venovali potlesk smerom k lóži.

Spomienku legende venoval aj Maradonov krajan Lionel Messi vo farbách FC Barcelona, ktorý pri ligovom triumfe Kataláncov nad Osasunou Pamplona 4:0 mal pod barcelonským dresom repliku dresu argentínskeho tímu Newell's Old Boys.

Túto repliku odhalil po svojom góle, ktorým spečatil triumf svojho tímu. Za Newell's Old Boys hrali Maradona aj Messi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Neapol venoval víťazstvo Maradonovi. V Serii A spravili nevídané gesto