Zemetrasenie v tíme Španielska. V nominácii je iba 11 hráčov z MS v Katare

Tréner Španielska Luis de la Fuente.
Tréner Španielska Luis de la Fuente. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR, SITA|17. mar 2023 o 18:45

Do reprezentácie sa vracia Iago Aspas.

BARCELONA. Nový tréner španielskej futbalovej reprezentácie Luis de la Fuente zaradil do svojej prvej nominácie iba 11 hráčov, ktorých jeho predchodca Luis Enrique vzal na minuloročný svetový šampionát.

V Katare "La Furia Roja" vypadla už v osemfinále po prehre v jedenástkovom rozstrele s Marokom (0:0 pp, 0:3).

De la Fuente zaradil do nominácie brankára FC Chelsea Kepu Arrizabalagu, ktorý sa v národnom tíme naposledy predstavil v roku 2020.

Do národného tímu sa vracia aj Iago Aspas, 35-ročný útočník Celty Vigo predtým naposledy reprezentoval v júni 2019.

"Pri výbere hráčov sme sa nepozerali do minulosti, ale rozhodovali sme sa na základe ich výkonnosti. Chceme sa pozerať do súčasnosti a budúcnosti," uviedol De la Fuente podľa AP.

Zaujímavosťou je, že do nominácie na stretnutia proti Nórom a Škótom sa dostali traja brankári, ktorý na klubovej úrovni pôsobia v Anglicku. Arrizabalagu z Chelsea dopĺňajú David Raya z Brentfordu a Robert Sánchez z Brightonu.

V strede poľa plánuje tréner Sergia Busquetsa nahradiť Martínom Zubimendim zo San Sebastiánu. Ten v národnom tíme zaznamenal zatiaľ iba jeden štart.

Reprezentačný debut vo veku 32 rokov môže absolvovať útočník Joselu Mato z Espanyolu Barcelona, ktorý v tejto sezóne La Ligy skóroval zatiaľ dvanásťkrát.

Z kádra, ktorý reprezentoval v predchádzajúcom období, nechýbajú obrancovia Aymeric Laporte, David Garcia, Dani Carvajal, stredopoliari Rodri, Pedri, Gavi či útočníci Alvaro Morata a Dani Olmo.

Do výberu sa nedostali napríklad Jordi Alba, Ferran Torres, Ansu Fati a Éric García z FC Barcelona, Koke a Marcos Llorente z Atlética Madrid či Marco Asensio z Realu Madrid.

Španielov čakajú úvodné dva zápasy v A-skupine kvalifikácie ME 2024. Najprv v sobotu 25. marca privítajú v Malage Nórsko a o tri dni neskôr sa predstavia v Glasgowe proti domácemu Škótsku.

Okrem Španielov, Nórov a Škótov sú súčasťou kvalifikačnej A-skupiny ah výbery Gruzínska a Cypru.

Nominácia Španielska

na zápasy kvalifikácie ME 2024 proti Nórsku a Škótsku:

Brankári: Kepa Arrizabalaga (Chelsea), Robert Sanchez (Brighton) David Raya (Brentford)

Obrancovia: Jose Luis Gaya (Valencia), Alejandro Balde (Barcelona), Aymeric Laporte (Manchester City), Inigo Martinez (Athletic Bilbao), Nacho Fernandez (Real Madrid), Dani Carvajal (Real Madrid), David Garcia (Osasuna), Pedro Porro (Tottenham)

Stredopoliari: Rodri Hernandez (Manchester City), Martin Zubimendi (Real Sociedad), Mikel Merino (Real Sociedad), Pedri Gonzalez (Barcelona), Gavi Paez (Barcelona), Fabian Ruiz (Paris Saint-Germain), Dani Ceballos (Real Madrid)

Útočníci: Alvaro Morata (Atlético Madrid), Dani Olmo (Lipsko), Nico Williams (Athletic Bilbao), Bryan Gil (Sevilla), Mikel Oyazarbal (Real Sociedad), Iago Aspas (Celta Vigo), Joselu (Espanyol), Gerard Moreno (Villarreal)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Zemetrasenie v tíme Španielska. V nominácii je iba 11 hráčov z MS v Katare