Barcelona čelila trom penaltám, no napriek tomu zvíťazila. Xavi: Zlaté tri body

Radosť futbalistov FC Barcelona.
Radosť futbalistov FC Barcelona. (Autor: TASR/AP)
SITA|11. apr 2022 o 11:04

Katalánci strácajú na vedúci Real Madrid 12 bodov, odohrali však o zápas menej.

BRATISLAVA. Futbalisti FC Barcelona v nedeľu zvíťazili v rámci 31. kola španielskej La Ligy na ihrisku Levante UD a výhrou 3:2 si udržali o skóre druhé miesto v tabuľke pred FC Sevilla.

Katalánci vyhrali siedmy ligový duel za sebou a na lídra Real Madrid strácajú dvanásť bodov, majú však zápas k dobru.

Predposledné Levante sa ujalo vedenia v úvode druhého dejstva po premenenej penalte Josého Moralesa. Vzápätí mohli domáci z pokutového kopu pridať ďalší gól.

Roger Martí však na gólmana Barcelony Marca-Andrého ter Stegena nevyzrel, a tak prišiel trest pre Levante. Po hodine hry vyrovnal Gabončan Pierre-Emerick Aubameyang a obrat zakončil presnou strelou k tyči Pedri.

Napriek tomu dostali domáci ďalšiu šancu z "bieleho bodu". Tretím exekútorom, a druhým úspešným, sa stal Gonzalo Melero. Hostí napokon zachránil v druhej minúte nastavenia hlavou striedajúci Holanďan Luuk de Jong.

Tréner Barcelončanov Xavi Hernández priznal, že mužstvo opäť neodohralo dobrý zápas, no ukázalo dobrú mentalitu.

"Súper na nás veľmi dobre vyvíjal tlak. Neodohrali sme skvelý zápas, ale veľmi dobre sme bojovali. Sú to zlaté tri body, vybojované hráčmi, ktorí urobili rozdiel.

Mužstvo je pripravené na to, aby bolo konkurencieschopné, dokonca aj vtedy, keď nehráme dobre. Bojujeme do konca. Máme víťaznú mentalitu," zhodnotil tréner Xavi pre oficiálnu klubovú TV, cituje ho web football-espana.net.

Katalánci sa najbližšie predstavia vo štvrtok v odvetnom štvrťfinálovom dueli play-off Európskej ligy proti nemeckému Eintrachtu Frankfurt. U súpera "Barca" dosiahla remízu 1:1.

Tabuľka La Ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Barcelona čelila trom penaltám, no napriek tomu zvíťazila. Xavi: Zlaté tri body