Barcelona chce krídelníka Leedsu, už má aj pripravenú zmluvu

Brazílsky futbalista Raphinha.
Brazílsky futbalista Raphinha. (Autor: raphinha/ instagram)
SITA|28. mar 2022 o 22:40

Má ísť o päťročný kontrakt.

BRATISLAVA. FC Barcelona a Leeds United uzavreli predbežnú dohodu o uvoľnení Brazílčana Raphinhu z tímu účastníka anglickej Premier League do služieb katalánskeho veľkoklubu.

Španielsky Sport informoval o tom, že 25-ročný krídelník, ktorý má aj taliansky pas, sa Barcelone zaviaže na päť sezón už v lete. Podmienky kontraktu zatiaľ nie sú známe. Isté je len to, že ich vyjednal futbalistov agent Deco.

"Postupovalo sa podľa rovnakého vzorca ako u hráčov, ktorí už boli predtým dohodnutí pre budúce leto," napísal portál sport.es a zároveň doplnil:

"Ide o španielskeho obrancu Césara Azpilicuetu z FC Chelsea, jeho spoluhráča - dánskeho stopéra Andreasa Christensena, stredopoliara AC Miláno z Pobrežia Slonoviny Francka Kessiého a na dobrej ceste je aj dohoda s pravým obrancom Ajaxu Amsterdam Noussairom Mazraouim z Maroka.

Tí všetci vrátane Raphinhu veria projektu Xaviho Hernándeza, ktorého prvým očividným výsledkom je víťazstvo 4:0 na San Bernabéu nad Realom Madridom."

V hre o Raphinhu údajne stále sú aj ďalšie dva veľkokluby FC Liverpool a FC Bayern Mníchov, ktoré sú v momentálnej situácii schopné hráčovi zabezpečiť lukratívnejšie zmluvy, ale predbežná dohoda s FC Barcelona už je na svete.

"Brazílsky reprezentant, ktorý už dal slovo najvyšším predstaviteľom Barcelony, vie, že v prípade pravdepodobného odchodu Ousmaneho Dembélého bude mať hlavnú úlohu na pravej strane útoku Blaugranas s výraznou podporou súčasného trénera Xaviho," doplnil španielsky zdroj.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Barcelona chce krídelníka Leedsu, už má aj pripravenú zmluvu