Rozhodca v Žiline zlyhal. Sú najväčší problém slovenského futbalu, zúril tréner

Neuznaný gól Humenného v zápase proti Žiline B.
Neuznaný gól Humenného v zápase proti Žiline B. (Autor: Facebook - FK Humenné - oficiálna stránka & NikéTV)
Martin Kozinka|6. aug 2023 o 20:05

Humennému nebol uznaný regulárny gól.

ŽILINA, BRATISLAVA. Rezerva Žiliny v nedeľnom zápase 2. kola druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže zdolala Humenné vysoko 5:3.

Šošoni začali výborne, keď už po štyroch minútach viedli 2:0. Tesne po zmene strán Humenné znížilo na 1:2, neskôr však opäť inkasovalo.

Celku z východného Slovenska sa podarilo streliť ďalší kontaktný gól, ale po ňom prišiel moment, ktorý výrazne ovplyvnil zápas.

Chyba rozhodcu

Humenné zahrávalo rohový kop, po ktorom sa k lopte dostal mladý útočník a syn trénera tímu Oliver Reiter. 

Jeho pokus brankár Žilinčanov Samuel Belaník zblokoval, ale lopta stále smerovala do brány. Vyraziť ju stihol v poslednej chvíli.

Hlavný rozhodca zápasu Andrej Chromý váhal, či má túto situáciu posúdiť ako gólovú. Nakoniec to podľa neho gól nebol. Lopta však v skutočnosti prešla celým objemom za bránkovú čiaru.

Vo výhľade mu zavadzalo niekoľko hráčov, ako aj jeho kolegovi na čiare. Humennému sa nakoniec v závere podarilo vyrovnať, ale už o dve minúty išla Žilina opäť do vedenia. V závere prišla pečiatka na 5:3.

Kontroverzný moment zápasu v Žiline.
Kontroverzný moment zápasu v Žiline. (Autor: Facebook - FK Humenné - oficiálna stránka & NikéTV)

Tréner penil

Tréner Humenného, bývalý slovenský futbalový reprezentant a zároveň aj hráč, ktorý za sebou zanechal výraznú stopu práve v Žiline, za ktorú odohral 87 zápasov a strelil 29 gólov, Ľubomír Reiter sa po stretnutí na arbitrov hneval.

„Ťažko sa mi hodnotí zápas, pretože doň vstúpili aj rozhodcovia. Takéto nezmyselné verdikty som veľmi dlho nevidel,” citovala ho facebooková stránka Humenného.

Reiter bol nahnevaný na rozhodcov aj po prvom zápase sezóny s Komárnom, kde videl jeho zverenec Abov Avetisyan červenú kartu. Kouč povedal, že je zo “šprajcu”, ako nazval jeho vylúčenie, sklamaný.

„Najväčší problém slovenského futbalu sú rozhodcovia a dnes to bol už druhý zápas, zo zatiaľ dvoch odohraných v tejto sezóne, ktorý nám pokazili,” priznal.

Ľubomír Reiter.
Ľubomír Reiter. (Autor: Ladislav Lukáč)

Z hráčov bol sklamaný

Rozhodcovia nám neuznali čistý gól, ktorý bol za čiarou. Veď to máme aj na fotografii. Mňa už ani len nebaví robiť futbal v II. lige, aj keď ho robím krátko. Rozhodcovia si jednoducho robia čo chcú,” objasnil.

Tímu nepomohol ani fakt, že z východu Slovenska cestoval v nedeľu ráno, pár hodín pred zápasom, a nie už deň pred stretnutím. Najlepší nebol ani výber zostavy trénera.

Hráči, ktorí prišli z lavičky, ako napríklad Hugo Ahl, Ján Dzúrik a Oliver Reiter, zápas značne oživili. Prví dvaja aj skórovali. Reiterov regulárny gól nebol uznaný.

„Niektorí hráči si musia vstúpiť do svedomia, či dali do zápasu všetko, alebo sa tu prišli len prechádzať. Od budúceho zápasu budeme viac-menej stavať na hráčoch, ktorí budú jazdiť a pracovať na ihrisku od prvej minúty,” vysvetlil.

Samozrejme, vyzdvihol aj výkon súpera, ktorý päťkrát skóroval. Priznal, že rezerva Žiliny vyhrala, pretože bola o niečo lepšia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Rozhodca v Žiline zlyhal. Sú najväčší problém slovenského futbalu, zúril tréner