Kucka je terminátor, Boženík pracuje pre tím. Toto nebude stačiť, varoval tréner

Juraj Kucka sa teší po výhre v zápase Slovensko - Wales v príprave na EURO 2024.
Fotogaléria (25)
Juraj Kucka sa teší po výhre v zápase Slovensko - Wales v príprave na EURO 2024. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|10. jún 2024 o 07:30

Slováci sa majú dostať na úroveň perfekcionizmu.

TRNAVA. Slovenská futbalová reprezentácia vyhrala aj druhý prípravný zápas pred odchodom do Nemecka na majstrovstvá Európy 4:0.

Tentoraz bol jej súperom reprezentácia Walesu, teda oveľa silnejšie mužstvo ako amatéri zo San Marína.

Slovákov mohla tešiť efektivita a niekoľko vydarených akcií, no tréner Francesco Calzona upozorňoval: „Nehovorím, že to nebol dobrý výkon, ale ešte nie taký, aký si predstavujem.“

Nie jednotlivci, ale tím

Kým proti San Marínu ešte bol priestor na skúšanie nových hráčov, proti Walesu nastúpil národný tím v zložení, v akom sa pravdepodobne predstaví aj na EURO 2024.

Gólovo sa presadil Juraj Kucka, Róbert Boženík i striedajúci László Bénes. Boženík dokonca mal prsty v dvoch góloch, ale druhý – po nádherných nožničkách Lukáša Haraslína – nakoniec zapísali ako vlastný gól Ampadua.

Premenené šance určite dodajú hráčom sebavedomie. „Hlava je vždy pred technikou a taktikou. Máme jedinú možnosť a to byť tímom. Nemôžeme myslieť na to, že dokážeme rozhodnúť zápasy ako jednotlivci,“ zdôraznil Calzona.

Posledné zápasy pred veľkými turnajmi môžu byť zradné – ak sa niekto v nich vážnejšie zraní, môže prísť o obrovskú príležitosť. V týchto stretnutiach sledujú diváci i členovia realizačného tímu každý jeden tvrdší zákrok s úzkosťou.

Aj proti Walesu museli niekoľkokrát zasahovať lekári a fyzioterapeuti: Kucka dostal lakťom do tváre, Peter Pekarík uštedril kopanec do členka.

„Mali sme v tom zápase viacero problémov. Denis Vavro tiež striedal pre mierne bolesti v zadnom stehennom svale. Kuckovi asi budú musieť zašiť obočie, no bude v poriadku,“ poznamenal Calzona.

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Wales v príprave na EURO 2024

Spokojný len čiastočne

O najlepšieho hráča Niké ligy nemá obavy ani kapitán Milan Škriniar. „Kuco je terminátor,“ vyhlásil.

Podobné prirovnanie použil aj tréner.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Kucka je terminátor, Boženík pracuje pre tím. Toto nebude stačiť, varoval tréner