Nechýbajú Suslov či Strelec. Kentoš nominoval na kľúčový dvojzápas

Jaroslav Kentoš.
Jaroslav Kentoš. (Autor: TASR - Dano Veselský )
Sportnet, TASR|13. sep 2022 o 11:10

V nominácii Slovenska U21 na zápasy s Ukrajinou je jeden nováčik.

BRATISLAVA. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jaroslav Kentoš nominoval 23 hráčov na septembrové zápasy baráže o postup na ME 2023, v ktorých Slováci nastúpia proti rovesníkom z Ukrajiny.

Prvý duel sa uskutoční 23. septembra v Žiline a odveta o štyri dni neskôr v meste Bielsko-Biala na juhu Poľska. Víťaz postúpi na záverečný turnaj.

„Čaká nás veľmi dobrý súper. Ukrajinci potvrdzujú kvalitu, majú svoj vlastný herný štýl. Disponujú silnými stránkami i slabinami, tie budeme chcieť využiť.

My sa však budeme koncentrovať na našu hru a našu pripravenosť. Verím tomu, že sa pobijeme o postup,“ uviedol Kentoš na utorňajšej tlačovej konferencii.

Rozhodnutie Calzonu ho potešilo

Nový tréner "áčka" Francesco Calzona uvoľnil na stretnutia v Žiline a poľskom meste Bielsko-Biala aj Tomáša Suslova či Davida Strelca.

Taliansky kouč pristúpil k tomuto kroku napriek programu svojho tímu, ktorý čakajú dva zápasy Ligy národov proti Azerbajdžanu a Bielorusku.

Predchádzajúci reprezentačný kormidelník Štefan Tarkovič nebol veľmi naklonený k uvoľneniu stredopoliara holandského Groningenu.

"Potešilo ma to, po včerajšej tlačovej konferencii Calzonu som bol v kontakte aj s Tomášom. Je dobre naladený," uviedol Kentoš.

„Tomáš patrí k ofenzívnym hráčom. Určite prinesie kvalitu v ofenzíve. Verím, že s jeho prítomnosťou zvýšime našu útočnú silu. Tomáš je dobre nastavený a veľmi sa teší,“ doplnil.

V tíme je aj jeden debutant

Kentoš povolal i jedného nováčika - Dominika Veselovského z Dunajskej Stredy.

"Zaujal najmä svojimi výkonmi. Mladí hráči nemajú konzistentnú formu, dostal prednosť napríklad pred Sebom Nebylom, ktorý momentálne nehráva," povedal na adresu stredopoliara Kentoš.

V tíme chýbajú stredopoliar Ján Bernát, ktorý si roztrhol predný krížny väz a bude dlhšiu dobu mimo hry. Obranca Podbrezovej Peter Kováčik sa zotavuje z únavovej zlomeniny.

V kvalifikačnej C-skupine obsadili Slováci druhé miesto za Španielmi, pričom priamo postúpili len víťazi deviatich skupín a najlepší tím z druhých miest. Zvyšných osem výberov z druhých miest zabojuje o posledné štyri miestenky.

"Sokolíci" sa naposledy stretli s rovesníkmi z Ukrajiny vlani v marci, keď ich v rámci Antalya Cupu v Turecku zdolali 3:2. Slovenská "dvadsaťjednotka" hrala na majstrovstvách Európy tejto vekovej kategórie dva razy - v roku 2000, keď sa turnaj hral na Slovensku a v roku 2017 v Poľsku.

Kontinentálny šampionát "dvadsaťjednotiek" bude 9. júna - 2. júla 2023. V Rumunsku sa súboje uskutočnia na štyroch štadiónoch v Bukurešti a meste Kluž, v Gruzínsku v dvoch arénach v Tbilisi aj na štadiónoch v Batumi a Kutaisi.

Obhajcami titulu sú mladí Nemci. Okrem nich už účasť na šampionáte majú istú aj Belgičania, Angličania, Francúzi, Taliani, Portugalčania, Holanďania, Nóri, Španieli, Švajčiari a ako organizátori aj Rumuni a Gruzínci.

Nominácia SR "21" na zápasy proti Ukrajine:

Brankári: Ivan Krajčírik, Richard Ludha, Ľubomír Belko

Obrancovia: Samuel Ďatko, Samuel Suľa, Ivan Mesík, Sebastián Kóša, Tomáš Nemčík, Mikuláš Bakaľa, Adam Obert, Matúš Vojtko

Stredopoliari: Filip Lichý, Peter Pokorný, Samuel Lavrinčík, Patrik Myslovič, Jakub Kadák, Dominik Veselovský, Tomáš Suslov, Adam Goljan

Útočníci: Dávid Strelec, Adrián Kaprálik, Matej Trusa, Roland Galčík

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Nechýbajú Suslov či Strelec. Kentoš nominoval na kľúčový dvojzápas