Mladí Slováci zmazali dvojgólový náskok Gruzíncov. Výkon nebol ideálny, tvrdí tréner Fabuš

Reprezentácia do 19 rokov pred zápasom Slovensko – Gruzínsko v Dunajskej Strede.
Reprezentácia do 19 rokov pred zápasom Slovensko – Gruzínsko v Dunajskej Strede. (Autor: Timotej Pavlík/SFZ)
SITA|7. sep 2024 o 12:03

Odveta proti Gruzíncom čaká na zverencov trénera Martina Fabuša v nedeľu od 12.00 h v Dunajskej Strede.

BRATISLAVA. V úvodnom z dvoch prípravných zápasov futbalových výberov do 19 rokov remizovali mladí Slováci s rovesníkmi z Gruzínska 2:2 (0:1).

O góly Slovenska sa v MOL Football Academy v Dunajskej Strede postarali v priebehu dvoch minút druhého polčasu Michal Pekelský a Oliver Kubka, keď predtým hostia z Gruzínska viedli už 2:0.

Odveta čaká na zverencov trénera Martina Fabuša v nedeľu 8. septembra od 12.00 h rovnako v Dunajskej Strede na pôde MOL Football Academy.

V úvodnej štvrťhodine prvého polčasu viackrát zasahoval slovenský brankár Jokl, keď vyrážal pokusy kapitána Gruzíncov Geguchadzeho aj Gvasaliu.

V 25. min Slovák Adamkovič opečiatkoval brvno gruzínskej brány. V 32. min sa hostia ujali vedenia, keď sa Samušia po individuálnom prieniku prezentoval prudkou a presnou strelou do horného rohu bránky.

V závere prvého polčasu pozorný brankár hostí Sauri zneškodnil Adamkovičov pokus a v nadstavenom čase mieril z hranice šestnástky Šarudi nad gruzínsku bránku.

Štyri minúty po zmene strán to skúšal najskôr nepresne Salia, na opačnej strane Sauri vykryl pokus neúnavného Adamkoviča.

V 66. min zvýšili gruzínski futbalisti svoje vedenie, keď sa po prihrávke Gogsadzeho z pravej strany presadil zblízka Salia. V 71. min slovenskí mladíci znížili.

Obranou Gruzínska sa "preštrikoval" Pekelský a rozvlnil sieť - 1:2.

Už o dve minúty sa slovenskí reprezentanti dočkali vyrovnania, keď sa po nedorozumení v hosťujúcej obrane zblízka nemýlil Kubka.

O dokonalý obrat sa mohol postarať v 77. minúte Haša, ktorý však hlavou trafil len brvno a následne odvrátil loptu do bezpečia gruzínsky obranca Tkešelašvili.

V závere stretnutia mohli hostia strhnúť víťazstvo na svoju stranu, keď po rýchlom brejku Odikadze prihral Peikrišvilimu, ale obranca Lami zabránil súperovi obetavým sklzom v poslednej chvíli v strelení gólu.

"Z pohľadu výsledku 2:2 sme nespokojní. Chceli sme, samozrejme, vyhrať. Avšak vzhľadom na priebeh, keď sme prehrávali 0:2, by som chcel pochváliť svoje mužstvo.

Striedajúci hráči priniesli oživenie a v druhej polovici druhého polčasu sa nám podarilo stav vyrovnať.

Následne sme mali dve dobré šance strhnúť víťazstvo na našu stranu. V závere sme však mohli po veľkej šanci súpera aj prehrať.

Výkon nebol ideálny, ale pozitívne je, že sme si vytvorili dostatok streleckých príležitostí a boli sme nebezpeční aj po štandardných situáciach," zhodnotil tréner SR "19" Martin Fabuš na webe futbalsfz.sk.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Mladí Slováci zmazali dvojgólový náskok Gruzíncov. Výkon nebol ideálny, tvrdí tréner Fabuš