Sklamalo to aj Weissa. Ako Bosniaci vypredali Žilinu a Slováci padli v hmle

Fanúšikovia Bosny a Hercegoviny v Žiline počas zápasu Slovensko - Bosna a Hercegovina v kvalifikácii MS 2014, v septembri 2013 v Žiline.
Fanúšikovia Bosny a Hercegoviny v Žiline počas zápasu Slovensko - Bosna a Hercegovina v kvalifikácii MS 2014, v septembri 2013 v Žiline. (Autor: TASR - Martin Baumann)
Michal Šášky|9. okt 2022 o 15:54

Slovákov čaká jeden nový kvalifikačný súper.

BRATISLAVA. Slovenskí futbalisti po páde do 5. výkonnostného koša spoznali súperov v kvalifikácii EURO 2024. Vyhli sa skupinám smrti, ale ocitli sa v zložení J-skupiny s jednoznačným favoritom.

Slovensko figuruje v jednej z troch šesťčlenných skupín. Z prvého koša dostalo Portugalsko, dopĺňa ho Bosna a Hercegovina, Island, Luxembursko a Lichtenštajnsko.

„Je to zlatá stredná cesta. Určite sa bude otvorene hovoriť, že chceme z tejto skupiny postúpiť. Z pohľadu potenciálneho postupu je táto skupina fajn,“ zhodnotil v priamom prenose TV Dajto bývalý reprezentant Marek Sapara.

V boji o postup nečaká Slovákov žiadny nový súper. So všetkými sa už stretli, s výnimkou Islandu aj v kvalifikáciách predošlých šampionátov.

Príde Cristiano Ronaldo?

Slovenská reprezentácia zvedie od marca do novembra budúceho roka desať kvalifikačných súbojov. Na európsky šampionát postúpia priamo dva najlepšie tímy. O tri miestenky sa bude bojovať v baráži.

Aj keď boli Slováci vyžrebovaní až z piateho koša, z jedného pohľadu budú papierovými favoritmi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Sklamalo to aj Weissa. Ako Bosniaci vypredali Žilinu a Slováci padli v hmle