Weiss zahriakol redaktora. Najväčší nepriateľ je náš vlastný trávnik, tvrdí

Vladimír Weiss starší.
Vladimír Weiss starší. (Autor: TASR - Martin Baumann)

DAC po príchode Joaa Janeira ešte neinkasoval.

BRATISLAVA. Šláger kola gól nepriniesol. Slovan stratil body v domácej lige po šnúre deviatich víťazných zápasov, DAC pod vedením nového trénera Joaa Janeira ešte neprehral.

Portugalský temperament

Portugalčan na lavičke Dunajskej Stredy svoj temperament neskrýval ani na Tehelnom poli. Na prázdnom štadióne sa často ozývalo jeho hlasné zvolanie: „Jesus Christ!“

Často komunikoval aj s rozhodcami. Hlavný arbiter Filip Glova ho raz aj napomenul: „Toto je posledné varovanie,“ tvrdý tón rozhodcu bolo počuť až na novinársku tribúnu.

Tréner Vladimír Weiss sledoval dianie na ihrisku väčšinou pokojne, svojich hráčov nahlas usmerňoval iba pri niektorých situáciách.

Útočník má byť sebec

Veľa gólových šancí si nevypracovalo ani jedno z mužstiev. Na začiatku prvého polčasu mal nebezpečný strelecký pokus hosťujúci András Schäfer a následne Andrija Balič, no Adrián Chovan loptu v oboch prípadoch vyrazil.

„Som tam, aby som niečo chytil,“ okomentoval zákroky brankár Slovana.

Na druhej strane bol najbližšie ku gólu Ezekiel Henty, keď využil chvíľkové zaváhanie Dominika Kružliaka a rútil sa na bránu Dunajskej Stredy z ľavej strany.

„Vedel som, že bude strieľať, veď je útočník a útočník má byť sebec. Vybehol som naproti nemu a našťastie ma trafil,“ opísal situáciu brankár DAC Martin Jedlička.

Slovan Bratislava - DAC Dunajská Streda 0:0

Slovan: Chovan - Medveděv, Abena, Kašia, De Marco (76. Zmrhal) - Čavrič (90. Dražič), Agbo, Kankava, Weiss (90. Da Silva) - Henty, Mráz (76. Green)

Dunajská Streda: Jedlička - Blackman, Kružliak, Muhamedbegovič, Davis – Ciganiks, Dimun, Schäfer, Balič (73. Nebyla) – Sharani (81. Andzouana), Hahn (90. Krstovič)

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Najviac v Európe

Slovan odohral v aktuálnej sezóne tridsiaty piaty súťažný zápas. „Tých zápasov bolo veľa, snáď najviac v Európe. Ale nemôžeme sa na to vyhovárať. Keby sme dali gól, každý povie, že sme hrali dobre,“ domnieval sa tréner Vladimír Weiss.

Podľa neho je najväčším nepriateľom Slovana vlastný trávnik. „Chceme hrať rýchly futbal, ale na tom ihrisku sa to nedá, brzdí to hru. Máme najkrajší štadión a na ňom najhorší trávnik,“ poznamenal kormidelník Slovana.

„Prečo nepadol gól? Stačí sa otočiť a podívať sa na terén,“ hovoril novinárom aj Martin Jedlička.

Stopér belasých Guram Kašia bol z bezgólovej remízy sklamaný. „Naša hra bola pomalá. Úprimne, dnešný futbal divákov asi nebavil,“ priznal gruzínsky reprezentant.

Obrana je základ

Dunajská Streda znova neinkasovala, už štvrtý zápas v rade. V defenzíve je veľmi badateľný vplyv nového trénera Joaa Janeira.

„Zmenila sa organizácia hry. Ak staviate dom, tak nezačínate strechou, ale základom. Pre mňa je vo futbale základ brankár a obrana,“ zdôraznil portugalský kouč.

„Súper si prišiel pre bod, aj ho získal totálnou defenzívou,“ poznamenal Vladimír Weiss.

DAC navyše bodoval proti Slovanu už v štvrtom stretnutí po sebe, čo sa v histórii klubu ešte nikdy nepodarilo.

Zdolať ťažkého súpera

Slovan stále má na čele tabuľky šesťbodový náskok pred Spartakom Trnava. V jesennej časti však belasým stále chýba veľké víťazstvo nad súperom zvučného mena.

Nepodarilo sa im to ani v Európskej konferenčnej lige ani v domácej súťaži, kde nevyhrali so Žilinou, s Dunajskou Stredou ani s Ružomberkom.

„Tu musíme pridať. Keď chceme vyhrať ligu, musíme niektorého z týchto súperov poraziť a ostatných porážať,“ skonštatoval Weiss.

Slovanisti si môžu náladu z jesene ešte vylepšiť v Žiline. Keď sa redaktor TV Dajto po zápase trénera Weissa spýtal, ako sa dá bojovať pred 36. zápasom s psychickou aj fyzickou dekou, kouč Slovana sa ohradil:

„Nemáme žiadnu deku. Neviem, o čom to rozprávate. Ako sme mohli mať deku, keď sme deväťkrát po sebe vyhrali a dnes remizovali,“ pousmial sa Weiss a dodal:

„Žilina má mladé a behavé mužstvo, doma vie zahrať. Musíme sa na to pripraviť, budeme trénovať na umelke. Sezóna bola náročná, ale vyžmýkame zo seba všetky sily a budeme chcieť vyhrať.“

Tabuľka Fortuna ligy

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
22
16
5
1
52:16
53
R
V
V
R
R
2
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
22
13
6
3
29:12
45
R
R
R
V
V
3
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
22
11
8
3
39:17
41
V
P
V
R
R
4
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
22
10
6
6
28:23
36
V
P
R
R
R
5
ŠKF SereďŠKF SereďŠKF Sereď
22
9
5
8
28:28
32
V
V
V
P
R
6
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
22
8
6
8
34:33
30
P
V
P
R
V
7
FK SenicaFK SenicaFK Senica
22
7
6
9
21:32
27
V
P
P
V
V
8
AS TrenčínAS TrenčínAS Trenčín
22
6
7
9
32:33
25
R
R
V
P
P
9
MFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín Michalovce
22
7
2
13
20:31
23
P
P
P
V
P
10
MFK Tatran Liptovský MikulášMFK Tatran Liptovský MikulášMFK Tatran Liptovský Mikuláš
22
5
6
11
27:43
21
R
V
R
R
R
11
FC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - Vráble
22
4
7
11
22:36
19
P
V
R
P
R
12
FK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná ŽdaňaFK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná ŽdaňaFK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa
22
2
4
16
19:47
10
P
P
P
R
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Weiss zahriakol redaktora. Najväčší nepriateľ je náš vlastný trávnik, tvrdí