SFZ vybral nového trénera reprezentácie. Začali sa rokovania s Talianom

Slovenská futbalová reprezentácia.
Slovenská futbalová reprezentácia. (Autor: TASR – Jakub Kotian)
Sportnet|5. júl 2022 o 15:06 (aktualizované 5. júl 2022 o 15:25)

Francesco Calzona by mohol byť nástupcom Štefana Tarkoviča.

BRATISLAVA. Slovenskú futbalovú reprezentáciu zrejme nakoniec povedie Talian.

Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu (VV SFZ) poveril prezidenta Jána Kováčika a viceprezidenta pre reprezentáciu Karola Belaníka, aby začali rokovania s Francescom Calzonom. Informovala o tom na sociálnej sieti aj RTVS.

Päťdesiattriročný Talian je bývalým asistentom trénera Maurizia Sarriho. Spoločne trénovali v Empoli a následne v SSC Neapol, kde viedli aj Mareka Hamšíka.

Práve bývalý kapitán Slovenska, ktorý pred pár týždňami ukončil reprezentačnú kariéru, mal zohrať pri jeho výbere dôležitú úlohu.

"Prvá informácia prišla od Mareka Hamšíka, ktorý ho odporučil. Myslím si, že aj Stano Lobotka sa vyjadril veľmi pozitívne o tomto trénerovi," povedal člen výkonného výboru SFZ Viliam Ondrejka pre RTVS.

Calzona je držiteľom UEFA Pro licencie, naposledy sedel do februára 2021 na lavičke Cagliari Calcio ako asistent pri Eusebiovi De Francescovi.

Od začiatku sezóny 2021/22 je súčasťou realizačného tímu Luciana Spallettiho v Neapole.

V minulosti pôsobil ako asistent aj v Sorrente, Alessandrii a Perugii, až doteraz pracoval výhradne v Taliansku.

Do júna 2022 bol kormidelník slovenskej reprezentácie Štefan Tarkovič, vedenie SFZ ho odvolalo po dvoch júnových dueloch Ligy národov, v ktorých Slováci zdolali Bielorusov a podľahli Kazachom.

Prešovský rodák Tarkovič bol bol trénerom reprezentácie SR od októbra 2020, na tomto poste nahradil Pavla Hapala. Slovenský národný tím viedol v 22 zápasoch a dosiahol v nich 8 víťazstiev, 7 remíz a 7 prehier so skóre 26:24.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»SFZ vybral nového trénera reprezentácie. Začali sa rokovania s Talianom