Žreb vyzerá ideálne, ale je aj zradný. Jeden zo súperov reagoval na Slovákov chichotom

Tréneri vyžrebovanej E-skupiny EURO 2024. Zľava Edward Iordanescu (Rumunsko), Domenico Tedesco (Belgicko) a Francesco Calzona (Slovensko) pózujú pri trofeji po žrebe finálového turnaja v Hamburgu.
Tréneri vyžrebovanej E-skupiny EURO 2024. Zľava Edward Iordanescu (Rumunsko), Domenico Tedesco (Belgicko) a Francesco Calzona (Slovensko) pózujú pri trofeji po žrebe finálového turnaja v Hamburgu. (Autor: TASR/AP)

Calzona s Hamšíkom sa vplížili zadným vchodom.

BRATISLAVA, HAMBURG. Ak raz vstúpite do lietadla a zbadáte na palube Francesca Calzonu, môžete len dúfať, že nenastanú žiadne komplikácie. Na talianskeho trénera sa v tomto smere lepí smola.

Keď mal v septembri minulého roka verejne predstaviť svoju prvú nomináciu slovenskej futbalovej reprezentácie, museli posunúť tlačovú konferenciu o hodinu a pol.

Dôvodom boli problémy s odletom na Slovensko. „Prepáč, že meškám,“ bola asi prvá veta v slovenčine, ktorú sa naučil a predniesol novinárom.

Na sobotňajší žreb základných skupín EURO 2024 priletel spoločne s tímovým manažérom Marekom Hamšíkom a Pavlom Farkašom ako verným tlmočníkom.

Do budovy hamburskej filharmónie postupne vstupovali po červenom koberci najväčšie futbalové osobnosti, no slovenská výprava medzi nimi chýbala.

Pre meškajúci let prišli na poslednú chvíľu. Dokonca prekračovali zábrany. „Do sály ich museli odprevadiť zadným vchodom,“ prezradil vyslaný redaktor TV Dajto Marek Arpáš na Instagrame.

Ideálny žreb?

Naopak, na futbalovom poli už má Calzona šťastie. Po kvalifikačnej skupine, ktorú mnohí experti označovali za ľahkú až slabú, mohol odísť s úsmevom aj zo žrebu v Hamburgu.

Slovensko sa na EURO 2024 predstaví v základnej skupine E v spoločnosti Belgicka, Rumunska a víťaza baráže druhej vetvy (Bosna a Hercegovina, Izrael, Island alebo Ukrajina).

Už v priamom prenose na stanici Dajto, ktorá bude šampionát vysielať, uznali, že to pre Slovensko môže byť dokonca priechodná skupina.

„Nechcem to zakríknuť, ale naozaj. Je to hrateľné,“ poznamenal vo vysielaní bývalý futbalista Juraj Piroska.

Zo štvorčlennej skupiny postupujú do vyraďovacej fázy nielen prvé dva tímy, ale šancu má aj tretie mužstvo, ak sa v tabuľke tímov na tejto pozícii ocitne medzi štyrmi najlepšími.

„Myslím si, že z prvého koša máme toho najhrateľnejšieho súpera. Belgicko sme si v kútiku duše asi priali najviac zo všetkých, ktorí tam boli,“ pokračoval Piroska.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Žreb vyzerá ideálne, ale je aj zradný. Jeden zo súperov reagoval na Slovákov chichotom