Chceme mať ešte silnejšie mužstvo, vraví Kmotrík. Slovan predstavil už tretiu posilu

Slovenský stredopoliar Július Szöke v zápase proti Slovanu Bratislava.
Slovenský stredopoliar Július Szöke v zápase proti Slovanu Bratislava. (Autor: TASR)
TASR|13. jún 2024 o 18:40

Obe strany sa dohodli na trojročnej spolupráci.

BRATISLAVA. Futbalový klub Slovan Bratislava sa dohodol na spolupráci s Júliusom Szökem. Ten prišiel na Tehelné pole z cyperského Arisu Limassol.

Kariéru odštartoval v Podbrezovej, ktorá v tom čase ešte hrala druhú ligu. V najvyššej súťaži hral za Ružomberok, následne za Zlaté Moravce a už medzi elitou znovu za Podbrezovú.

Od roku 2016 až doteraz pôsobil v zahraničí. Najprv v kazašskom Šachťore Karaganda, následne strávil tri roky v bieloruskom Soligorsku, s ktorým dvakrát získal majstrovský titul a raz aj domáci pohár.

Ročník 2021/22 strávil v izraelskom Kirjate Šmona a v lete 2022 sa presunul na Cyprus a proti Slovanu si zahral v play-off Európskej ligy 2023/24.

"Július Szöke nás zaujal nielen v spomínanom dvojzápase. Dlhodobo podával výborné výkony a na Cypre bol dôležitý hráč tímu. Prejavil túžbu hrať za Slovan. Sme presvedčení, že nášmu mužstvu môže priniesť oživenie, dôraz i energiu.

Práve takíto hráči bývajú kľúčoví aj v náročných európskych zápasoch, s ktorými má Július z predošlej sezóny bohaté skúsenosti, keďže zažil skupinu EL.

Tešíme sa, že sme sa s Arisom dohodli na jeho prestupe a podpísali trojročnú zmluvu. Aj týmto transferom deklarujeme naše ambície v novej sezóne, keď chceme poskladať ešte silnejšie mužstvo," povedal Kmotrík ml.

"K Slovanu Bratislava som vždy prechovával veľký rešpekt. Aj keď som tu hral ešte za Aris, bolo krásne zažiť plný štadión a výnimočnú atmosféru. Popravde mi vtedy ešte nenapadlo, že o necelý rok si oblečiem belasý dres.

Veľmi sa teším, že sa to takto vyvinulo, a vážim si túto príležitosť. Prišlo to ako dar z nebies, keďže sa mi prednedávnom narodil syn a túžil som sa po rokoch v zahraničí vrátiť späť na Slovensko.

Teším sa na všetko, čo ma tu čaká - skúsených a kvalitných spoluhráčov, vysoké ambície, veľké zápasy. Teraz sa už len neviem dočkať, keď sa pustím do práce a tréningov," povedal Szöke.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Chceme mať ešte silnejšie mužstvo, vraví Kmotrík. Slovan predstavil už tretiu posilu