Hamšíka zatienil Cristiano Ronaldo. Islanďania vedia, že boli lepší, vraví Kretovič

Marek Hamšík pred zápasom Island - Slovensko v kvalifikácii EURO 2024.
Marek Hamšík pred zápasom Island - Slovensko v kvalifikácii EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
Michal Šášky|20. jún 2023 o 16:10

Prvý Slovák na Islande bude opäť sledovať aj slovenskú ligu.

REYKJAVÍK, BRATISLAVA. Slovenskí futbaloví reprezentanti zvládli možno najdôležitejší zápas kvalifikácie EURO 2024. Island na jeho pôde zdolali 2:1.

Zápas roka, ako ho nazval tréner Slovenska Francesco Calzona, sa pritom nevyvíjal podľa ich predstáv. Domáci však zahodili celý rad veľkých príležitostí, ktoré im Slováci ponúkali ako na podnose.

Islanďania chyby nepotrestali a napokon pykali. Pri jednom odkopnutí lopty zo šestnástky trafili do hlavy Tomáša Suslova a lopta zapadla do siete. 

Bizarnejší víťazný gól už zrejme v kvalifikácii neuvidíme. „Vyhralo mužstvo, ktoré malo väčšie šťastie. Niekedy je to tak, že malé momenty rozhodnú o výsledku,“ hovorí pre Sportnet Pavol Kretovič.

Nikto spod Tatier zrejme nepozná islandský futbal lepšie. Ako prvý Slovák na Islande hrával, navyše mu prostredie tak učarovalo, že na ostrove žije už tri desaťročia.

Hodur Magnússon (Island) a Tomáš Suslov (Slovensko) počas zápasu kvalifikácie EURO 2024, Island - Slovensko.
Hodur Magnússon (Island) a Tomáš Suslov (Slovensko) počas zápasu kvalifikácie EURO 2024, Island - Slovensko. (Autor: TASR - Jaroslav Novák)

Fandil domácim v kruhu Slovákov

Vždy tvrdil, že si snáď nebude musieť vybrať, či bude fandiť Islandu alebo Slovensku. Ten čas ale nastal v júnovom kvalifikačnom stretnutí.

„Zápas som sledoval na štadióne v správnej futbalovej atmosfére v kruhu slovenských fanúšikov,“ prezrádza na úvod Kretovič. Ale komu fandil?

„Túto otázku dostávam rovnako od Islanďanov, ako aj od Slovákov,“ smial sa. „Fandím futbalu. A samozrejme, keďže tu žijem a poznám aj hráčov, fandil som domácim.“

V islandskej reprezentácii je niekoľko hráčov, ktorých mal pod palcom ešte ako mládežnícky tréner v klube či akadémiách. Dnes sa už futbalu aktívne nevenuje, ale poctivo ho sleduje.

Hoci by sa mohlo zdať, že ho nič nezaskočí, jednu vec sme predsa len našli.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Hamšíka zatienil Cristiano Ronaldo. Islanďania vedia, že boli lepší, vraví Kretovič