Košičania chcú miešať vody v prvej osmičke. Veria, že daň nováčika si už vybrali

Tréner FC Košice Gergely Geri
Tréner FC Košice Gergely Geri (Autor: TASR)
Svjatoslav Dohovič|18. jún 2024 o 15:10

Určite chceme hrať niekde inde ako v minulej sezóne, hovorí tréner Geri.

KOŠICE. Päť týždňovú letnú prípravu odštartovali v pondelok aj futbalisti FC Košice. Pod vedením trénera Gergelyho Geriho, ktorý viedol mužstvo v poslednom zápase predchádzajúcej sezóny, sa tím v minulej sezóne zachraňujúci sa ako nováčik, začal pripravovať na druhú sezónu v najvyššej slovenskej súťaži. Cieľom je vyhnúť sa bojom o záchranu a poskočiť o niekoľko priečok vyššie. 

„Určite chceme hrať niekde inde ako v minulej sezóne. Prvý rok v súťaži bol pre klub ťažký. Hoci sa hovorí, že druhý rok býva ešte ťažší, tak verím, že to zvládneme a posunieme sa o dve, tri či štyri priečky vyššie,“ hovorí Gergely Geri, ktorý po úspešnom záverečnom zápase predchádzajúcej sezóny ostal hlavným trénerom mužstva. Podľa jeho slov je zámerom omladiť káder a pritiahnuť viac slovenských futbalistov.

Odchodov viac ako príchodov

Na pondelkovom prvom tréningu sa trénerom hlásilo 25 hráčov. Brankári Cristiano Figueiredo a Frederik Valach, obrancovia Lukáš Fabiš, Daniel Magda, Dominik Kružliak, Nicolas Gorosito, Jakub Jakubko, Ján Krivák, Nassim Innocenti, Szilárd Bokros, Ján Mizerák, Dominik Veselý, stredopoliari Damián Urban, Rastislav Korba, Marek Zsigmund, Péter Varga, Dávid Gallovič, Miroslav Sovič mladší, Marquinho, Šimon Sabolčík a útočníci Michal Faško, Erik Pačinda, Richard Slanina, Žan Medved a Alabi Ademola.

Daniel Magda Zsigmund
Daniel Magda Zsigmund (Autor: Tlačová agentúra SR)

Okrem týchto hráčov sa neskôr do prípravy zapoja Zyen Jones a Jeremy Obounet a brankár Matúš Kira, ktorý sa zotavuje po operácii lakťa. Na skúške sú brazílsky stredopoliar Marquinho z Banskej Bystrice a nigérijský útočník Alabi Ademola. Z vlastného družstva U19 pribudli Damián Urban, Rastislav Korba, Dominik Veselý, Šimon Sabolčík a Richard Slanina.

Ako informoval oficiálny web FC Košice na začiatku letnej prípravy sa už neobjavili hráči lanského kádra, ktorí v košickom klube skončili: Moha, Michal Jonec, Eric Davis, Lukáš Greššák, Martin Šindelář, Deni Hočko, Kristi Qose, Oleksandr Golikov a Bernard Petrák.

Posun o niekoľko priečok vyššie

Podľa trénera Geriho chcú Košičania hrať niekde inde ako v minulej sezóne. „Prvý rok v súťaži bol pre klub ťažký. Hoci sa hovorí, že druhý rok býva ešte ťažší, tak verím, že to zvládneme a posunieme sa o dve, tri či štyri priečky vyššie,“ hovorí tréner Geri.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Košičania chcú miešať vody v prvej osmičke. Veria, že daň nováčika si už vybrali