Slovan sa zaujímal o bývalého hráča Zlatých Moraviec, ten sa rozhodol inak

Brazílčan Ewerton (v strede) v drese Zlatých Moraviec.
Brazílčan Ewerton (v strede) v drese Zlatých Moraviec. (Autor: TASR)
Michal Šášky|18. jún 2023 o 14:30 (aktualizované 18. jún 2023 o 16:00)

Ewerton je dnes kmeňový hráč Slavie Praha.

BRATISLAVA. Slovan Bratislava deklaroval počas letného prestupového obdobia posilnenie na takmer každej pozícii. Aj preto o prestupové špekulácie nie je núdza.

Vedenie klubu zatiaľ dotiahlo tri posily. Do obrany prišiel pravý bek César Blackman, ktorý nahradí Jurijho Medveděva. Ten sa už rozlúčil s klubom na sociálnej sieti.

Na stopérsky post prišiel skúsený Rakúšan Kevin Wimmer. Zatiaľ totiž stále nie je istá budúcnosť vicekapitána Vernona de Marca, ktorý si v týchto dňoch plní reprezentačné povinnosti.

Stred poľa posilnil Grék Kyriakos Savvidis zo Spartaka Trnava. Tam sa však výpočet posíl nezastaví.

Slovan avizoval posilnenie aj na poste brankára, útočníka a v prípade, ak sa klub nedohodne s anglickým futbalistom Andrém Greenom, tak aj na pozícii krídelníka.

Špekulácie pribúdajú

V posledných dňoch sa vo veľkom hovorí najmä o príchode kanadského brankára Milana Borjana. Kanadský reprezentant nemá stabilnú pozíciu v Crvenej Zvezde Belehrad.

Spomínať sa však začínajú aj prvé ofenzívne posily. Keďže Green sa už krátko po zisku titulu z Bratislavy odsťahoval, je pravdepodobné, že Slovan podpíše aj krídelníka.

Ako informoval český portál sportyzive.cz, ktorý sa odkazuje na vlastné zdroje, slovenský majster sa zaujímal o brazílskeho krídelníka Ewertona, kmeňového hráča Slavie Praha.

Dvadsaťšesťročný krídelník má v klube platnú zmluvu až do leta 2025. Slavia ho kúpila pred rokom za približne 800-tisíc eur z Mladej Boleslavi.

Tam patril medzi najväčšie hviezdy ligy, nastrieľal jedenásť gólov a na ďalších šesť asistoval.

Začínal na Slovensku

Ewerton na seba v Európe prvýkrát upozornil v drese ViOn Zlaté Moravce. Tam prišiel z rodnej Brazílie v lete 2016.

V sezóne 2017/18 bol dôležitou súčasťou klubu, strelil šesť gólov. Jeho forma a vyťaženosť však postupne klesali. V slovenskej lige si odkrútil tri sezóny.

V zime 2019 odišiel do Česka, obliekal dresy Mladej Boleslavi a Pardubíc.

VIDEO: Ewerton a jeho najlepšie momenty v sezóne 2021/2022

V uplynulej sezóne odohral za Slaviu 28 zápasov vo všetkých súťažiach a strelil päť gólov.

Z toho dva v lige, jeden v národnom pohári a dve v kvalifikácii pohárovej Európy proti gibraltárskemu outsiderovi.

Ewerton v poslednom čase bojoval so stratou formy aj s kopiacimi sa zdravotnými problémami.

Zostane zrejme v Česku

Jeho príchod do Slovana však bol len špekuláciou. O hráča sa zaujímali aj viaceré české kluby, ako aj Pardubice, Mladá Boleslav, takisto Jablonec či Sigma Olomouc.

Sám hráč vraj mal preferovať zotrvanie v krajine.

V nedeľu poobede zverejnili Slavia s Baníkom Ostrava dohodu, na základe ktorej sa do Prahy presúva útočník Muhamed Tijani a opačnou stranou práve Ewerton.

Transfer však ešte nie je definitívny.

„Kluby podmienky celého transferu ešte dojednávajú, obaja hráči sa však už môžu zapojiť od začiatku do prípravy v nových tímoch,“ uvádza na sociálnej sieti ostravský klub.

Tijani patril v uplynulej sezóne medzi ligové objavy, v 32 zápasoch zaznamenal 11 gólov a patril medzi najlepších strelcov súťaže.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan sa zaujímal o bývalého hráča Zlatých Moraviec, ten sa rozhodol inak