Bude DAC nová Viktoria Plzeň? Guľa si doviedol ďalšieho bývalého zverenca

Aleš Čermák s dresom DAC 1904 Dunajská Streda.
Aleš Čermák s dresom DAC 1904 Dunajská Streda. (Autor: DAC 1904)
Sportnet|13. jún 2023 o 16:45

Dunajská Streda oznámila novú posilu, je ňou Aleš Čermák.

DUNAJSKÁ STREDA. Vicemajster z Dunajskej Stredy naďalej posilňuje v ceste za snom o ligovom titule a účasťou v skupinovej fáze Európskej konferenčnej lige.

Po českom obrancovi Filipovi Kašovi zamieril na Žitný ostrov aj druhý hráč Viktorie Plzeň, 28-ročný ofenzívny stredopoliar Aleš Čermák.

Dvojnásobný český šampión spĺňa predstavy trénera Adriána Guľu, ktorý sa snaží káder vyskladať z hráčov, ktorí majú skúsenosti s bojom o najvyššie priečky.

Čermák podpísal zmluvu na dve sezóny s opciou na ďalší rok.

Hral aj Ligu majstrov

Odchovanec Sparty Praha vyhral v materskom klube aj Český pohár, neskôr v ňom opäť triumfoval ako hráč Mladej Boleslavi.

Hosťoval aj v druholigovom Vltavíne či v najvyššej súťaži v Hradci Králové. Túto jar strávil v Bohemianse 1905, od marca však nefiguroval na súpiske tímu.

Na jeseň 2018 nazbieral v piatich dueloch proti Realu Madrid, AS Rím a CSKA Moskva spolu 348 minút, vlani zasiahol do oboch súbojov proti Barcelone a domáceho proti Interu Miláno.

Teraz si bude obliekať dunajskostredský dres s číslom 7. Sedmička doteraz patrila Norbertovi Baloghovi.

„Veľmi nás teší, že môžeme ohlásiť príchod Aleša Čermáka, ktorý získal vo svojej vlasti štyri veľké trofeje. V jeho osobe k nám prichádza futbalista s bohatými skúsenosťami z kvalitnej českej ligy aj medzinárodných pohárov, vrátane skupinovej fázy Ligy majstrov,“ privítal Aleša Čermáka športový riaditeľ DAC-u Jan Van Daele.

Nová Plzeň?

Čermáka viedol od januára 2020 do mája 2021 v Plzni súčasný dunajskostredský kouč Adrian Guľa.

„V minulosti spolupracoval aj s trénerom Adrianom Guľom, ktorý dobre pozná jeho schopnosti. Som presvedčený, že svojou víťaznou mentalitou prispeje k ďalšiemu skvalitneniu našej ofenzívnej fázy,“ dodal Van Daele.

Bývalý mládežnícky reprezentant Česka je po Kašovi druhou posilou z Plzne. Od leta sa stal kmeňovým hráčom Dunajskej Stredy aj stredopoliar Miroslav Káčer, doteraz taktiež kmeňový hráč Viktorie Plzeň.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Bude DAC nová Viktoria Plzeň? Guľa si doviedol ďalšieho bývalého zverenca