Weiss bol dojatý. Cez polčas to tak nevyzeralo, vtipkoval Mak. Talent mu chce zamotať hlavu

Futbalisti Slovana v zápase proti Ružomberku.
Futbalisti Slovana v zápase proti Ružomberku. (Autor: Instagram - skslovanbratislava)
Martin Kozinka|22. sep 2024 o 10:45

Trénera Slovana prekvapili hráči. Je to veľmi pekný darček, na celý život, vravel.

BRATISLAVA. „Víťazstvo s Ružomberkom si vždy cením,” vravel skromne tréner Slovana Vladimír Weiss. Jeho zverenci triumfovali v zápase 8. kola Niké ligy 2:1.

Slovan tak predĺžil úspešnú sériu neporaziteľnosti s Ružomberkom. Neprehral s ním už desať duelov v rade. „Bol to výborný ligový zápas,” pokračoval Weiss na pozápasovej tlačovej konferencii.

Pre slovenského majstra a účastníka Ligy majstrov to ale nebolo nič jednoduché. „Ružomberok je fyzicky najsilnejšie mužstvo v lige,” zdôraznil kouč.

Slovan na trávniku pocítil jeho tvrdosť. Ružomberčania ju ale udržali na uzde. Potrestaní žltou kartou boli len dvaja hráči, a to v tej istej chvíli.

Za zbytočné reči smerom k rozhodcovi a simulovanie. „Si deláte prdel?” reagoval na situáciu smerom k štvrtému arbitrovi kouč hostí Ondřej Smetana.

„K bodu sme mali blízko, ale aj strašne ďaleko,” vravel český tréner na tlačovke. „Slovan zaslúžene vyhral, my sa musíme zlepšiť.”

VIDEO: Zostrih zo zápasu ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok

V priemere potreboval na gól hodinu

Slovan otvoril stav stretnutia v 11. minúte po šikovnej práci Róberta Maka. Šesťtisícová návšteva na Tehelnom poli si tak vypočula gólovú zvučku takmer po mesiaci.

Naposledy znela po víťaznom góle Tigrana Barseghjana do siete Midtjyllandu v play-off Ligy majstrov.

Mak bol v prvej polhodine hry veľmi aktívny. Väčšina príležitostí Slovana smerovala cez neho po ľavom krídle. „Som rád, že som sa po dlhšej dobe presadil aj v lige,” priznal po zápase.

Pred duelom s Ružomberkom naposledy skóroval 7. augusta do siete APOEL-u v druhom predkole kvalifikácie do Ligy majstrov.

V tom čase mal úctihodnú gólovú formu. Od začiatku sezóny sa postaral o štyri presné zásahy v siedmich zápasoch. V priemere strelil jeden gól každých 59 minút.

Róbert Mak.
Róbert Mak. (Autor: TASR)

Nezáleží na tom, kto ste, vraví

V play-off Ligy majstrov proti Midtjyllandu a nedávno na pôde Celticu vstupoval do zápasov len z lavičky.

„Každý bojuje o miesto v zostave,” priznal Mak po dueli s Ružomberkom. „Nezáleží na tom, kto ste. Chcem zabojovať o to, aby som hrával častejšie.”

Slovan čaká najbližšie v Lige majstrov Manchester City. Mak v Slovane futbalovo vyrástol. Patrí medzi najúspešnejších klubových odchovancov. 

Keď mal pätnásť rokov, jeho kroky smerovali z Tehelného poľa na Britské ostrovy, práve do akadémie slávneho Manchestru City.

„Robo je hráč základnej zostavy,” vyhlásil jasne tréner Weiss. „Niekedy som sa ale rozhodol tak, ako som sa rozhodol. Robo ty vždy prijal dobre. Odovzdáva pre klub maximum.”

Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st.
Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. (Autor: TASR)

Brali to ako európsky zápas

Ružomberku sa v 43. minúte podarilo vyrovnať, keď brankár Dominik Takáč najskôr zneškodnil pokutový kop Martina Chriena, no na jeho dorážku už nestačil.

Slovan rozhodol o výhre v 63. minúte, keď si center Tigrana Barseghjana zrazil do vlastnej siete obranca Šimon Gabriel.

Arménsky krídelník a v dueli proti Ružomberku aj kapitán Slovana, si pred gólom výborne načasoval súboj bez lopty s obrancom súpera na polovici ihriska. „Situáciu s Tigranom sme už v strede mali vyriešiť inak,” vysvetlil neskôr tréner Smetana.

„Bol to skôr remízový zápas,” vravel stredopoliar Ružomberka Samuel Lavrinčík. „Najviac ma mrzí, že sme dvakrát inkasovali po situáciach, ktorým sme sa chceli vyvarovať.”

„Brali sme to ako európsky zápas. Slovan má veľkú kvalitu, ale hrali sme dobre a bod sme si mohli zobrať,” zakončil.

Dúfa, že trénerovi zamotal hlavu

Po prvýkrát nastúpil v základnej zostave “belasých” Artur Gajdoš, posledný letný transfer Slovana.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Weiss bol dojatý. Cez polčas to tak nevyzeralo, vtipkoval Mak. Talent mu chce zamotať hlavu