Slovan sa poriadne natrápil, cez Skalicu postúpil až po predĺžení

Na snímke radosť futbalistov ŠK Slovan Bratislava.
Na snímke radosť futbalistov ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
TASR|19. apr 2023 o 19:35

Rozhodujúci gól strelil Džaba Kankava.

Slovnaft Cup - semifinále, odveta

Skalica - Slovan Bratislava 3:3 pp (3:2, 1:0)

Góly: 79. a 90.+2. Haša, 33. Vlasko - 59. a 75. Green, 93. Kankava

ŽK: Hurtado - Križan, Lovat, Voet, Kankava

Rozhodovali: Kišš - Ferenc, Hrmo, 2717 divákov

Skalica: Šemrinec - Krčík, Hurtado (104. Václav), Podhorin, Rudzan - Hollý, Mášik (79. Černek) - Morong (67. Koukal), Vlasko (67. Fábry), Yao (78. Švec) - Haša (101. Baumgartner)

Slovan: Chovan - Pauschek (109. Weiss), Križan, Voet, Lovat - Lichý (61. Kucka), Kankava - Zuberu (38. Zmrhal), Čakvetadze (84. Abubakari), Barseghjan (61. Čavrič) - Green (84. Kašija)

/prvý zápas 1:2, do finále postúpil Slovan/

/Súpisky a podrobné štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>/

SKALICA. Futbalisti ŠK Slovan Bratislava postúpili do finále Slovnaft Cupu, v ktorom budú rovnako ako vlani čeliť Trnave. Zápas sa odohrá 1. mája.

Po víťazstve 2:1 v prvom meraní síl síce v stredajšej odvete semifinále prehrali v Skalici v riadnom hracom čase 2:3, no v predĺžení vyrovnal na konečných 3:3 v 93. minúte Džaba Kankava a rozhodol o postupe.

Slovan začal aktívne, v 6. minúte sa Green vyhol ofsajdovej pasci, no brankár Šemrinec jeho pokus zlikvidoval. Záhoráci číhali na rýchle protiútoky a v 14. minúte unikol Morong, no Chovan jeho strelu vytesnil na roh.

Ďalšiu šancu mali domáci v 22. minúte, keď poslal loptu do šestnástky Hollý a Haša, ktorý by zakončoval do prázdnej brány, ju iba tesne minul.

Skaličania sa dočkali v 33. minúte, keď namieril Vlasko presne z priameho kopu. Slovan mohol vyrovnať ešte do prestávky, no Šemrinec zneškodnil strelu Lovata.

Po zmene strán "belasí" otočili duel vo svoj prospech zásluhou dvoch gólov Andreho Greena. Anglický útočník sa presadil v šestnástke v 59. i 75. minúte.

VIDEO: Zostrih zápasu medzi Skalicou a Slovanom Bratislava

Lenže potom dvakrát rozvlnil sieť aj Roman Haša.

V 79. minúte sa k nemu odrazila lopta v malom vápne a vyrovnal na 2:2 a v druhej minúte nadstavenia vybojoval predĺženie, keď znovu ukázal pohotovosť v preplnenej šestnástke, tentokrát po priamom kope.

Favorit duelu napokon nebude chýbať vo finále, pretože v 93. minúte zvládli hráči Slovana rýchly prechod do útoku a Kankava zamieril presne k žrdi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan sa poriadne natrápil, cez Skalicu postúpil až po predĺžení