Fanúšikovia Slovana vyčíňali v Slovinsku, UEFA udelila klubu nemalú pokutu

Fanúšikovia Slovana počas zápasu s NK Celje.
Fanúšikovia Slovana počas zápasu s NK Celje. (Autor: TASR)
SITA|26. júl 2024 o 16:16

Slovan apeluje na svojich priaznivcov, aby sa počas zápasov venovali výhradne podpore mužstva.

BRATISLAVA. Súhrnnú pokutu vo výške 17 625 eur uložila Európska futbalová únia (UEFA) slovenskému klubu ŠK Slovan Bratislava po prvom zápase 2. predkola Ligy majstrov v slovinskom Celje.

Slovanisti tam aj vďaka neúnavným hlasivkám siedmich stovák svojich fanúšikov remizovali 1:1 a utvorili si dobrú východiskovú pozíciu do odvety.

Ibaže niektorí fanúšikovia sa ukázali aj v horšom svetle, keď skandovali nešportové pokriky voči UEFA a hádzali na trávnik predmety, ktoré tam nepatria. A UEFA na to zareagovala pokutami.

"ŠK Slovan je v návrhu disciplinárneho konania potrestaný sumou 7 625 eur za vhadzovanie predmetov na hraciu plochu, a sumou 10 000 eur za skandovanie nešportových pokrikov. Konkrétne išlo o tri pokriky na konci prvého polčasu, s hanlivým označením voči UEFA.

Viac než 700 slovanistov a slovanistiek vycestovalo v stredu do Celje, kde sme spoločne zvládli náročný prvý duel 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov. Poskytli ste nám skvelú podporu, za ktorú sme vďační. Musíme vás však informovať aj o pokutách, ktoré budú klub stáť nemalú finančnú čiastku," napísal web skslovan.com.

Slovanisti svojich fanúšikov dôrazne žiadajú, aby sa v budúcnosti zdržali vhadzovania pohárov či iných predmetov na ihrisko. V opačnom prípade bude klub platiť ďalšie sankcie a zrejme aj oveľa vyššie.

"Chceme vás požiadať, aby ste sa počas zápasov venovali naozaj výhradne podpore svojho mužstva, a zdržali sa pokrikov na adresu súpera, rozhodcov či organizácií, akou je spomenutá UEFA. Aj v tomto prípade by sme pri ďalšom podobnom prehrešku zaplatili ďalšiu zbytočnú finančnú sankciu.

Radi by sme zdôraznili, že s ďalším opakovaním rovnakého priestupku (čiže ak by z nášho sektora opäť leteli poháre či predmety na ihrisko, alebo pri ďalšom hanlivom pokriku), sa pokuta automaticky zvyšuje.

Aj preto sme pripravili tento článok, aby ste sami videli, aké sú tieto pokuty zbytočné, a že ak sa im nevyhneme, budeme v budúcnosti platiť ešte vyššie sumy," doplnili slovanisti na vysvetlenie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Fanúšikovia Slovana vyčíňali v Slovinsku, UEFA udelila klubu nemalú pokutu