Blíži sa koniec San Sira? Milánske kluby budú mať nový štadión

Legendárny milánsky štadión San Siro.
Legendárny milánsky štadión San Siro. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. sep 2021 o 14:00

Nová aréna by mohla byť dokončená v roku 2024.

MILÁNO. Najneskôr v roku 2022 by sa v Taliansku mala začať výstavba nového futbalového štadióna pre dva milánske kluby - AC a Inter.

Ako informoval prezident AC Miláno Paolo Scaroni, nový stánok by mohol byť hotový v roku 2024 alebo o rok neskôr. Aktuálne obe milánske mužstvá pôsobia na Štadióne Giuseppeho Meazzu, známom viac ako San Siro.

V roku 2019 však oba tieto tímy informovali, že sa blíži koniec tejto arény a v hre sú až dva projekty. A už v najbližších týždňoch by sa vec mala pohnúť ďalej. Ešte nie je známe, ktorý z dvoch projektov napokon súťaž vyhral.

"Verím, že štadión bude dobudovaný v roku 2024 alebo 2025. Práce na ňom by sa mali začať počas budúceho roka, keď budú vyriešené všetky detaily plánovania.

Ešte je veľmi skoro hovoriť o detailnom pracovnom rozvrhu, ale rok 2024 nie je nereálny," povedal Scaroni. Aktuálne nie je známe ani to, či súčasný štadión, postavený ešte v roku 1925, zostane stáť alebo ho zbúrajú.

"Otázka nového štadióna je zásadná pre Inter aj AC. Bez nového štadióna môžeme len ťažko konkurovať najlepším tímov v Európe," poznamenal Scaroni.

Narážal tým na skutočnosť, že San Siro milánske kluby nevlastnia a chýbajú im príslušné zisky. V talianskej Serie A iba štyri kluby vlastnia svoje štadióny - Juventus Turín, Atalanta Bergamo, US Sassuolo Calcio a Udinese Calcio.

Analýzy ukázali, že v prípade novej arény vo vlastníctve milánskych klubov by AC aj Inter mohli ročne získať približne 120 miliónov eur.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Blíži sa koniec San Sira? Milánske kluby budú mať nový štadión