Zrušili niektoré zápasy Serie A, dnes si nezahrá ani Škriniar

Milan Škriniar.
Milan Škriniar. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR, SITA|6. jan 2022 o 13:20

Odložili aj zápas tímu Norberta Gyömbéra. Lobotkov Neapol by mal hrať.

RÍM. Štyri z desiatich štvrtkových zápasov 20. kola talianskej futbalovej Serie A zrušili pre karanténne opatrenia úradov v Bologni, Turíne, Udine a Salerne. Vedenie ligy pritom v stredu rozhodlo, že žiadne stretnutia sa presúvať nebudú.

Regionálne zdravotné úrady však nariadili tímom uchýliť sa do karantény vzhľadom na vysoký nárast prípadov koronavírusu v kluboch z Bologne, Turína, Udine a Salerna.

Nebude sa hrať aj súboj FC Bologna - Inter Miláno, čo znamená, že neplánované voľno bude mať aj slovenský obranca v službách talianskeho majstra Milan Škriniar.

Nariadenie postihlo aj ďalšie tri súboje: Atalanta Bergamo - FC Turín, AC Fiorentina - Udinese a Salernitana (v tíme pôsobí Norbert Gyömbér) - Benátky.

Večerný šláger Juventus Turín - SSC Neapol zatiaľ zostáva v platnosti napriek tomu, že Neapolčania hlásia dovedna desiatich pozitívnych členov tímu vrátane siedmich hráčov aj trénera Luciana Spallettiho.

Podľa talianskych médií Bologna aktuálne má osem hráčov nakazených koronavírusom, Turín šiestich plus dvoch členov realizačného tímu, Udinese siedmich a dvoch členov realizačného tímu a Salernitana deväť hráčov a dvoch ďalších pracovníkov klubu.

V najvyššej súťaži má v deň reštartu po sviatočnej prestávke ochorenie covid-19 viac ako 70 hráčov.

Predstavitelia najvyššej talianskej súťaže ešte oficiálne neodložili štvrtkové zápasy a nerozhodli o tom, kedy sa budú dohrávať.

Štvrtkové kolo na sviatok Zjavenia pána sa hrá po dvojtýždňovej vianočnej a novoročnej prestávke.

Ďalších desať zápasov by malo prísť na rad v nedeľu 9. januára, ale už teraz je zrejmé, že niektoré súboje opäť neodohrajú.

Zápasy v Serie A sa momentálne hrajú pred polovične obsadenými tribúnami a všetci fanúšikovia musia mať prekryté dýchacie cesty respirátorom FFP2.

Na čele Serie A je po 19. kole obhajca titulu Inter Miláno so 46 bodmi, pred mestským rivalom AC má náskok štyroch bodov. Tretia priečka patrí Neapolu s odstupom siedmich bodov. Na opačnom póle tabuľky je Salernitana s ôsmimi bodmi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Zrušili niektoré zápasy Serie A, dnes si nezahrá ani Škriniar