Ramos túžil po piatej účasti na MS. Dívam sa dopredu, hovorí

Sergio Ramos.
Sergio Ramos. (Autor: TASR/AP)
SITA|15. nov 2022 o 13:00

Obranca Paríža Saint-Germain je so 180 štartmi rekordérom španielskej reprezentácie.

BRATISLAVA. Obranca Sergio Ramos bol dlhé roky neodmysliteľnou súčasťou španielskej futbalovej reprezentácie.

Pre zdravotné problémy však nehral v drese „La Furie Roja“ už približne rok a pol.

Napriek tomu, že sa v ostatných týždňoch v drese parížskeho Saint-Germain dostal do solídnej formy, reprezentačný kouč Luis Enrique ho napokon nezaradil do záverečnej nominácie na blížiace sa majstrovstvá sveta v Katare.

Ramos pred začiatkom uplynulej sezóny 2021/2022 po šestnástich rokoch odišiel z Realu Madrid, s ktorým sa nedohodol na novej zmluve. Pod Eiffelovkou však nezažil sezónu, akú by si predstavoval.

„Uplynulý ročník bol ťažký, pre zranenia a adaptáciu na nový klub a iné mesto. Pracoval som telom i dušou, aby som sa zotavil, znovu sa cítil sám sebou a išiel za svojimi cieľmi,“ uviedol 36-ročný Ramos na Facebooku.

Rekordér v počte štartov za Španielsko (180) tvrdí, že v aktuálnom ročníku sa konečne cíti dobre na ihrisku, zvykol si na účinkovanie v klube i život v Paríži.

„Opäť som sám sebou, užívam si futbal, môj klub a skvelé mesto,“ dodal rodák z Andalúzie, ktorý v kútiku duše dúfal, že si ho všimne tréner národného mužstva Luis Enrique a vezme na šampionát na Blízkom východe.

„Majstrovstvá sveta boli, samozrejme, jeden z tých veľkých snov, ktoré som si chcel splniť. Tie nadchádzajúce by boli moje piate, ale, bohužiaľ, budem si ich musieť pozrieť z domu. Je to ťažké, ale život ide ďalej a každý deň opäť vyjde slnko.

Nič to nezmení na mojej mentalite, vášni k futbalu, snahe či oddanosti,“ poznamenal tvrdý stopér, ktorý v reprezentácii debutoval krátko pred 19. narodeninami v marci 2005 pod vedením Luisa Aragonésa.

Vraví, že stále má pred sebou veľa futbalových výziev a cieľov, ktoré si chce splniť. Španielom bude na turnaji v Katare držať palce. „Mužstvu prajem všetko najlepšie. Poďme, Španielsko!“ zakončil svetový šampión (2010) i dvojnásobný majster Európy (2008, 2012).

MS vo futbale 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Ramos túžil po piatej účasti na MS. Dívam sa dopredu, hovorí