Šachtar odohrá európske zápasy v Nemecku. Predstaví sa na štadióne s kapacitou nad 50-tisíc

Momentka pred zápasom Tottenham Hotspur - Šachtar Doneck.
Momentka pred zápasom Tottenham Hotspur - Šachtar Doneck. (Autor: TASR/PA via AP)
SITA|18. aug 2023 o 16:35

Distribúciu vstupeniek na zápasy bude zabezpečovať Šachtar.

BRATISLAVA. Ukrajinský futbalový klub Šachtar Doneck bude hrať svoje tohtosezónne domáce zápasy európskych pohárov v nemeckom Hamburgu.

Ako informuje oficiálny web „baníkov“, prechodným domovom Šachtaru bude štadión druholigového klubu Hamburger SV s kapacitou 57-tisíc divákov, na ktorom sa budú hrať aj stretnutia budúcoročných majstrovstiev Európy.

Pre zápasy európskych pohárov bude kapacita znížená na 51 500 divákov.

Keďže na Ukrajine naďalej zúri vojenský konflikt rozpútaný Ruskom, Šachtar nemôže privítať súperov na ukrajinskej pôde.

V uplynulej sezóne 2022/2023 hrávalo mužstvo z Donecka zápasy Ligy majstrov a Európskej ligy na Štadióne poľskej armády vo Varšave s kapacitou 30-tisíc miest.

Protivníci Šachtaru v skupinovej fáze kontinentálneho pohára číslo jeden budú známi po žrebe, ktorý sa uskutoční 31. augusta. Distribúciu vstupeniek na zápasy bude zabezpečovať Šachtar.

Hamburger SV je jedným z troch nemeckých tímov, ktoré v minulosti triumfovali v Lige majstrov alebo jej predchodcovi - Európskom pohári majstrov. Bolo to v sezóne 1982/1983.

V Lige majstrov sa HSV naposledy predstavil v ročníku 2006/2007. V máji uplynulého roka sa na štadióne v Hamburgu konal benefičný zápas pre Ukrajinu, počas ktorého vyzbierali viac ako 200-tisíc eur.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Šachtar odohrá európske zápasy v Nemecku. Predstaví sa na štadióne s kapacitou nad 50-tisíc