Útočník Slovana sa vracia, Poliaci nevyužili opciu. Trápia ho zdravotné problémy

Adler Da Silva Parreira.
Adler Da Silva Parreira. (Autor: skslovan.com)
Martin Kozinka|16. máj 2024 o 18:56

Je zranený už mesiac a pol, stále je však najlepším strelcom klubu.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový šampión ŠK Slovan Bratislava poslal v úvode sezóny 2023/24 švajčiarskeho futbalistu Adlera da Silvu na hosťovanie do druholigového poľského celku Stal Rzészow.

Súčasťou dohody medzi klubmi bola aj opcia na trvalý prestup hráča. Ako dnes Poliaci uviedli, neuplatnia ju. Znamená to, že sa 25-ročný útočník vráti do Slovana.

Ako sme nedávno avizovali, klub sa mal tento týždeň rozhodnúť, či aktivuje opciu na prestup. Rzeszów sa nakoniec rozhodol hráča nekúpiť.

Bol jedným z najlepších v lige

„Chceli by sme poďakovať Adlerovi za jeho veľký prínos k výsledkom v tejto sezóne. Nakoniec sme sa rozhodli nevyužiť opciu na prestup,” povedal v stanovisku Jaroslaw Fojut, športový riaditeľ poľského klubu Stal Rzeszów.

Adler odohral v poľskej druhej najvyššej súťaži šestnásť zápasov, v ktorých osemkrát skóroval. V drese Rzeszówa sa už ale nepredstaví, aj keď do konca ročníka zostávajú dve kolá. 

Z hry ho vyradilo zranenie v zápase s Wislou Plock z úvodu apríla. Dovtedy bol považovaný za jedného z najlepších futbalistov v lige. V novembri 2023 bol vyhlásený za hráča mesiaca. 

„Zdá sa, že jedným z hlavných dôvodov, prečo švajčiarskeho útočníka nekúpi Stal Rzeszów zo Slovana Bratislava, sú jeho zdravotné problémy,” napísal Norbert Niebudek z portálu Transfery.pl.

Adler da Silva.
Adler da Silva. (Autor: Instagram - _adsp)

Musia prísť zmeny, hlásal Weiss

Ak by si ho Rzeszów ponechal, išlo by o jeden z najdrahších prestupov v histórii poľského klubu. Podľa špecializovaného portálu Transfermarkt je súčasná trhová hodnota Švajčiara necelých 200-tisíc eur.

„Klub má jediný problém, zo Slovana Bratislava si ho len požičal. Na konci sezóny bude musieť čeliť otázke, či si klub môže dovoliť takého hráča kúpiť.

Ak áno, pravdepodobne len preto, aby na ňom okamžite zarobili predajom do lepšieho klubu,” informoval pred časom poľský novinár Szymon Janczyk.

Nakoniec sa ale vráti na Slovensko. Nie je isté, či sa nachádza v plánoch trénera Vladimíra Weissa staršieho.

„Budúcu sezónu musia prísť zmeny,” vyhlásil kouč po nedávnej ligovej prehre s Podbrezovou.

„Rozprával som sa s majiteľom klubu, že by ho to draho stálo v tom zmysle, že musia nakúpiť hráčov. Či tu zostanem, alebo odídem, to mužstvo potrebuje zmeny, potrebuje oživiť, potrebuje mladšiu krv,” priznal na pozápasovej tlačovej konferencii.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Útočník Slovana sa vracia, Poliaci nevyužili opciu. Trápia ho zdravotné problémy