Valencia sa stále trápi, hrozí jej zostup z La Ligy

Hráči CF Valencia.
Hráči CF Valencia. (Autor: Twitter La Liga Lowdown)
SITA|21. feb 2023 o 13:23

Po odvolaní trénera Gattusa si odbil neúspešnú premiéru Rubén Baraja.

MADRID. Futbalisti FC Valencia neukončili negatívnu sériu ani s novým hlavným trénerom Rubénom Barajom, pri pondelkovej premiére nástupcu Gennara Gattusa na lavičke podľahli Getafe 0:1 a utrpeli piatu prehru v La Lige za sebou a celkovo šiestu vo všetkých súťažiach.

Trápiaci sa tím zostáva na predposlednom 19. mieste v tabuľke, no stráca len dva body na 17. pozíciu zaručujúcu udržanie sa medzi španielskou elitou.

"Zaplatili sme za to, že sme nevyužili naše šance. Stálo nás to tri body, ktoré sú pre nás veľmi dôležité. Pozitívami však boli snaha a prístup hráčov.

Vieme, že to nebude jednoduché, ale budeme ďalej bojovať," povedal Baraja po svojom debute vo funkcii trénera FC Valencia, predtým pôsobil v druhej najvyššej súťaži v Španielsku.

Kapitán Gabriel Paulista po stretnutí upokojoval fanúšikov Valencie, ktorí na štadióne Getafe protestovali proti singapurskému majiteľovi klubu Petrovi Limovi a žiadali jeho odchod.

"Musia stáť pri nás až do konca, my budeme bojovať do poslednej minúty. Sme v zložitej situácii, ale nemôžeme sa obávať toho, čo by sa mohlo stať. Musíme sa naďalej snažiť vyhrávať zápasy," uviedol 32-ročný obranca.

FC Valencia zaznamenal iba jedno víťazstvo v ostatných štrnástich dueloch v La Lige, pričom najbližšie sa predstaví doma proti tretiemu Realu Sociedad San Sebastián a potom na pôde lídra FC Barcelona.

Getafe pondelkovým triumfom ukončilo sériu siedmich prehier vo všetkých súťažiach a posunulo sa mimo zóny zostupu na 16. priečku.

Tabuľka La Ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Valencia sa stále trápi, hrozí jej zostup z La Ligy