Kostelník: Ultimátum bola zvláštna vec, ale som pripravený odísť aj dnes

Jozef Kostelník, tréner MFK Tatran Liptovský Mikuláš.
Jozef Kostelník, tréner MFK Tatran Liptovský Mikuláš. (Autor: TASR - Pavel Neubauer)
Michal Šášky|30. okt 2022 o 20:45

Prečo je Liptovský Mikuláš posledný v lige?

„Každý víkend si vravíme, že náš výkon bol pozitívny, tľapkajú nás po pleciach. Ale my nezbierame body a to je problém, preto sme na dne,“ zalamoval rukami Erik Jendrišek, bývalý slovenský reprezentant a dnes opora Liptovského Mikuláša po prehre na Slovane (0:1).

Liptovský Mikuláš dokáže potrápiť favoritov, na dištanc držal v nedeľu aj majstra. Zápas rozhodne nepripomínal súboj prvého s posledným.

Ale výsledkom je pre klub z Liptova pozícia na dne tabuľky, zatiaľ jediné víťazstvo v sezóne a už sedembodové manko na predposledného.

Vedenie klubu vyjadrilo dôveru trénerovi JOZEFOVI KOSTELNÍKOVI špecifickým spôsobom - dalo mu ultimátum. Mal získať aspoň šesť bodov zo zápasov proti Dunajskej Strede, Michalovciam, Ružomberku a Zlatým Moravciam.

Keď tím nedokázal splniť stanovený cieľ, vedenie na prekvapenie trénera podržalo. Vraj pre „bodový posun v tabuľke“, hoci zo štyroch stretnutí raz vyhral, raz remizoval a dvakrát prehral.

Ako vníma tieto udalosti, svoju pozíciu a situáciu v tíme tréner Kostelník?

Čo sa dočítate v rozhovore:

  • Ktorý moment zápasu so Slovanom ho mrzí najviac?
  • Prečo Liptovský Mikuláš nezískava body do tabuľky?
  • Je rozdiel medzi prvou a druhou citeľný aj pre trénera?
  • Ako komentuje ultimátum vedenia klubu, ktoré nedokázal splniť?

Ak by vám niekto pred zápasom povedal, že prehráte na Slovane 0:1, brali by ste to?

Veru, už sme sa na tom bavili, že vzhľadom na súpera neznie takáto tesná prehra zle. Ale vzhľadom na priebeh nás mrzí, že sme nezískali aspoň bod. Veď pustiť Slovan na ich pôde možno do dvoch šancí, to je solídne. Podali sme po hernej stránke dobrý výkon, ale opäť sa nám to nepodarilo pretaviť do úspešného výsledku.

Slovan nastúpil oproti predchádzajúcemu zápasu s 10 zmenami, ťažko sa odhaduje, koho pošle tréner Weiss na ihrisko. Dá sa na to vôbec pripraviť? 

Každý možno hovorí, že Slovan nastúpil s náhradníkmi, aj tréner Weiss vravel, že keď hrá desať iných hráčov, tak súhra nie je ideálna. Ale oni majú viac ako dvadsať hráčov s vysokou individuálnou kvalitou. My sa však zameriavame hlavne na seba a na svoju hru.

Zrejme o to viac mrzí prehra, že ste Slovan dokonca prestrieľali 16:12, respektíve 4:3 na bránu...

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Kostelník: Ultimátum bola zvláštna vec, ale som pripravený odísť aj dnes