Abramovič mal kúpiť Chelsea na príkaz Putina. Uspel so žalobou za ohováranie

Roman Abramovič.
Roman Abramovič. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. nov 2021 o 14:35

Obvinenie sa objavilo v kontroverznej knihe Catherine Beltonovej.

BRATISLAVA. Ruský miliardár Roman Abramovič sa úspešne obhájil pred súdom, že anglický klub FC Chelsea nekúpil pred 18 rokmi na príkaz Vladimíra Putina. Toto obvinenie sa objavilo v kontroverznej knihe Catherine Beltonovej pod názvom "Putinovi ľudia".

Beltonová v kapitole o Romanovi Abramovičovi niekoľkokrát spomenula jeho prepojenie s ruským prezidentom aj to, že kúpa anglického futbalového veľkoklubu mala byť súčasťou vytvorenia ruskej finančnej lobby v štruktúrach anglického futbalu.

"KGB si vzala späť Rusko a potom sa zamerala na západ. Abramovič zjavne konal podľa pokynov Kremľa," napísala vo svojej knihe Beltonová, bývalá redaktorka odborného periodika Financial Times.

Abramovič kúpil FC Chelsea v roku 2003 od anglických majiteľov za 150 miliónov libier, čo je v prepočte 180 miliónov eur.

Vtedy priemernému anglickému klubu vdýchol nový život a výsledkom boli okrem iného štyri domáce majstrovské tituly a dve víťazstvá v Lige majstrov.

"Súd rozhodol, že Beltonová v knihe celkovo deväťkrát použila hanlivé vyjadrenia na adresu Abramoviča. Toto ohováranie sa nezakladá na pravde. Obvinenia voči jeho osobe prezentovala ako fakty a nie ako vyjadrenie vlastného názoru. Podľa hovorcu pána Abramoviča príslušné pasáže v knihe by sa mali zmeniť," uviedol prvostupňový britský súd, informoval o tom web orf.at.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Abramovič mal kúpiť Chelsea na príkaz Putina. Uspel so žalobou za ohováranie