Taliani vyriešili budúcnosť Manciniho. Squadru Azzuru povedie aj naďalej

Roberto Mancini.
Roberto Mancini. (Zdroj: TASR/AP)
SITA|28. mar 2022 o 13:06

Skúsený tréner má s Talianskom platný kontrakt do roku 2026.

BRATISLAVA. Tréner talianskej futbalovej reprezentácie Roberto Mancini má naďalej zotrvať na tomto poste napriek vypadnutiu jeho tímu v semifinále play-off európskej časti kvalifikácie o postup na majstrovstvách sveta, keď "azúroví" doma senzačne prehrali 0:1 s výberom Severného Macedónska.

Podľa talianskych médií dostane kouč úradujúcich európskych šampiónov od vedenia talianskeho zväzu (FIGC) dôveru.

Mancini vlani v máji predĺžil zmluvu do roku 2026 a neskôr na ME doviedol Taliansko k prvému kontinentálnemu zlatu po 53 rokoch.

V kvalifikácii o majstrovstvá sveta v Katare obsadil tím z Apeninského polostrova "iba" druhé miesto za Švajčiarskom. Ešte väčším prekvapením bolo, že Taliani nezvládli hneď prvý krok v baráži a na MS budú chýbať druhýkrát za sebou.

Prezident FIGC Gabriele Gravina po štvrtkovom kolapse s outsiderom vyhlásil, že Manciniho neodvolá. Podľa informácii denníka Corriere dello Sport zostane Mancini trénerom na 99,9 percenta a nerezignuje.

Predpokladá sa, že utorková príprava v Turecku nebude jeho derniérou pri národnom tíme. Bývalý kouč Lazia Rím, Interu Miláno alebo Manchestru City by mal svoje zotrvanie potvrdiť na pondelkovej predzápasovej tlačovej konferencii.



Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Taliani vyriešili budúcnosť Manciniho. Squadru Azzuru povedie aj naďalej