Boženík takmer strelil hetrik, aj v Portugalsku je už známy majster

Slovenský útočník Róbert Boženík v drese tímu Boavista FC.
Slovenský útočník Róbert Boženík v drese tímu Boavista FC. (Autor: Boavista FC/ twitter)
Sportnet, TASR|27. máj 2023 o 22:55

Na ligový trón sa vracia Benfica Lisabon.

LISABON. Slovenský futbalista Róbert Boženík bol blízko k tomu, aby sa v najvyššej portugalskej súťaži Primeira Liga zaskvel hetrikom.

V zápase jeho tímu Boavista Porto proti Chavesu v 43. minúte umiestnenou hlavičkou zvyšoval na 2:0 a po zmene strán reagoval na kontraktný gól súpera.

Po kolmej prihrávke Ibrahima Camaru sa ocitol zoči-voči domácemu brankárovi, ktorého prekonal strelou k pravej žrdi a dosiahol štvrtý gól v sezóne.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Chaves - Boavista Porto

V 84. minúte po ďalšej kolmici rozvlnil sieť aj po tretíkrát, no gól napokon neplatil pre tesný ofsajd 23-ročného rodáka z Terchovej. Domáci dohrávali zápas až bez troch vylúčených hráčov a prehrali jednoznačne 1:4.

Posledné kolo určilo aj staronového majstra Portugalska.

Po štyroch rokoch je ním Benfica Lisabon. V sobotu doma podľa očakávania vyhrala nad Santa Clarou 3:0 a udržala si dvojbodový náskok pred FC Porto. Pre Benficu je to rekordný 38. titul v histórii, Porto ich má na konte 30.

Benfica i Porto budú hrať skupinovú fázu Ligy majstrov, tretia Braga jej predkolo. Štvrtý Sporting Lisabon sa predstaví v EL a Arouca a Guimaraes v predkolách EKL. Do druhej ligy vypadli Maritimo, Pacos Ferreira a Santa Clara.

Tabuľka Primeira Liga

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Boženík takmer strelil hetrik, aj v Portugalsku je už známy majster