Predstavitelia UEFA prišli na Slovensko skontrolovať prípravy na EURO do 21 rokov

Delegácia UEFA na kontrole na Slovensku.
Delegácia UEFA na kontrole na Slovensku. (Autor: futbalsfz.sk)
SITA|11. okt 2023 o 16:57

Slovenský futbalový zväz navrhuje, aby sa turnaj hral od 18. júna 2025 s finálovým zápasom 5. júla 2025.

BRATISLAVA. Delegácia Európskej futbalovej únie (UEFA) v uplynulých dňoch prvýkrát oficiálne skontrolovala prípravy organizácie majstrovstiev Európy hráčov do 21 rokov, ktoré sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku.

Ako referuje oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ), viac ako 20 mesiacov pred samotným podujatím zástupcovia UEFA kontrolovali celkovú infraštruktúru od štadiónov cez hotely až po tréningové ihriská.

Dvojtýždňovú prítomnosť zástupcov UEFA na Slovensku výkonná riaditeľka spoločnosti SFZ Event Mária Berdisová, ktorá je tiež členkou výkonného výboru SFZ: „Išlo o prvú zo štyroch oficiálnych a plánovaných návštev zo strany UEFA kvôli organizácii šampionátu hráčov do 21 rokov v roku 2025.

Cieľom bolo zistiť aktuálny stav štadiónov a tréningových ihrísk, ktoré sme nahlasovali ešte v rámci predkladania ponuky na organizáciu šampionátu a tiež hotelov, ktoré budú využívané jednotlivými družstvami, rozhodcami a zástupcami UEFA.“

Od marca tohto roku hrajú reprezentačné výbery jednotlivých krajín kvalifikačné stretnutia v deviatich kvalifikačných skupinách. Z nich vzíde 15 účastníkov finálového turnaja.

Šestnástou krajinou bude Slovensko, ktoré je ako organizátor kvalifikované priamo. Presný termín šampionátu v roku 2025 však ešte nie je známy.

„Naším návrhom je, aby sa konal od 18. júna 2025 s finálovým zápasom 5. júla 2025. Predbežne stanovený je i čas žrebovania finálového turnaja, a to na prelome novembra a decembra 2024,“ poznamenala Berdisová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Predstavitelia UEFA prišli na Slovensko skontrolovať prípravy na EURO do 21 rokov