Real Madrid bol tretíkrát stopercentný v skupinovej fáze, proti Unionu vytvoril nový rekord

Joselu sa teší z gólu do siete Unionu Berlín.
Joselu sa teší z gólu do siete Unionu Berlín. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. dec 2023 o 13:08

Hráči si v prvom polčase súboja na pôde Unionu Berlín medzi sebou rozdali 483 prihrávok.

BRATISLAVA. Vo futbalovej Lige majstrov v utorok skompletizovali základnú časť v štyroch z ôsmich skupín a známych je už štrnásť účastníkov osemfinále vyraďovacej časti.

Iba jeden z nich však v šiestich zápasoch skupinovej fázy nestratil ani bod, je ním španielsky Real Madrid.

Zverenci talianskeho trénera Carla Ancelottiho ukončili svoje vystúpenie v C-skupine triumfom na ihrisku nemeckého Unionu Berlín 3:2, víťazný gól strelil v 89. minúte Dani Ceballos.

O prvé dva presné zásahy hostí sa postaral útočník Joselu. Berlínčania skončili v C-skupine na poslednom štvrtom mieste so ziskom dvoch bodov za dve remízy a ukončili tohtosezónne pôsobenie v pohárovej Európe.

"Každý zápas je dôležitý, aj tento bol. Vždy, keď si na seba oblečiem dres Realu Madrid, snažím sa vydať zo seba maximum.

Vždy to má svoju váhu a nemôžeme si dovoliť len tak odohrať nejaký zápas," povedal podľa webu uefa.com 33-ročný Joselu, ktorý absolvoval len druhý celý zápas v tejto sezóne Ligy majstrov. Aj ten prvý bol proti Unionu pri domácom víťazstve 1:0.

Triumf rekordného 14-násobného šampióna LM s plným počtom bodov v skupinovej časti má aj historický kontext.

"Bielemu baletu" sa to podarilo tretíkrát v histórii, predtým aj v sezónach 2011/2012 a 2014/2015.

Historicky sa tým Madridčania dotiahli na futbalistov Bayernu Mníchov, ktorí rovnako trikrát počas skupinovej časti LM neprišli ani o jeden bod. Mníchovčanom sa to podarilo v ročníkoch 2019/2020, 2021/2022 a 2022/23.

Podľa oficiálneho webu Európskej futbalovej únie patrí do zoznamu stopercentných v skupinovej časti LM ďalších päť tímov.

Ešte v 90. rokoch 20. storočia sa to podarilo hráčom talianskeho AC Miláno (1992/1993) a ruského Spartaka Moskva (1995/1996), o čosi neskôr aj futbalistom španielskeho FC Barcelona (2002/2003) a v sezóne 2021/2022 až trom tímom - okrem spomenutého Bayernu aj holandského Ajaxu Amsterdam a anglického FC Liverpool.

Na doplnenie, v aktuálnom ročníku LM má šancu na stopercentné účinkovanie v skupinovej časti aj anglický Manchester City, ktorý sa v stredu predstaví na trávniku srbského klubu Crvena Zvezda Belehrad.

Jeden rekordný zápis v súvislosti s Realom Madrid sa zrodil aj priamo v súboji s Unionom v Berlíne.

Hráči zo španielskej metropoly si v prvom polčase medzi sebou rozdali 483 prihrávok, čo je rekord súťaže od sezóny 2003/2004, keď sa začala zaznamenávať táto štatistika.

Paradoxne, Real prehral prvý polčas 0:1. Upozornil na to štatistický portál OptaJose na platforme X.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Real Madrid bol tretíkrát stopercentný v skupinovej fáze, proti Unionu vytvoril nový rekord