Hazard bol skvelý, Bale sa musí zlepšiť, hodnotil Ancelotti po prvom zápase

Gareth Bale.
Gareth Bale. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|15. aug 2021 o 13:13

Real Madrid zažil úspešný štart do novej sezóny.

MADRID. Tréner Carlo Anceloti zažil obnovenú víťaznú premiéru na lavičke španielskeho futbalového klubu Real Madrid.

Jeho zverenci v sobotnom stretnutí 1. kola La ligy zvíťazili na pôde Alavesu presvedčivo 4:1, no taliansky tréner bol spokojný iba s výkonom v druhom polčase.

"V prvom polčase sme hrali dosť pomaly, s loptou i bez nej. Druhý polčas bol už lepší, s väčším nasadením i kvalitou," priznal podľa webu denníka Marca Ancelotti, ktorý viedol Madridčanov aj v období 2013-2015 a s vtedajším tímom vyhral Ligu majstrov, Španielsky pohár, kontinentálny superpohár i klubové majstrovstvá sveta.

V zostave dostal miesto aj Bale

V prvej 45-minútovke gól nepadol, potom sa dvakrát presadil Karim Benzemna a po góle pridali Nacho s Juniorom Viniciusom.

"V druhom polčase sme predviedli väčšiu intenzitu a väčšiu kvalitu. Je pravda, že to bolo ťažké, pretože Alaves veľmi dobre zatváral naše priestory," citoval Ancelottiho denník Marca.

V útoku Realu sa predstavili okrem Benzemu aj Gareth Bale a Eden Hazard, ktorého neskôr nahradil Vinicius. "Bale sa musí zlepšiť, pretože jeho stav zatiaľ nie je optimálny," poznamenal na adresu navrátilca z hosťovania v Tottenhame.

"Vinicius má veľa kvality najmä pri hre jeden na jedného, ale musí zjednodušiť niektoré veci pri zakončení. Je veľmi mladý hráč, bude sa zlepšovať. Hazard odohral skvelý zápas," dodal k útoku svojho tímu Ancelotti.

Alaves myslel na zisk bodu

Ancelotti uviedol, že jeho zverencom sa začalo v dueli ľahšie dýchať práve po zásahu Benzemu. Svoje útoky potom ťahali najmä po ľavej strane:

"Na ľavej strane mám veľa kvality, máme tam štyroch hráčov, ktorí tam môžu nastupovať - Davida Alabu, Marcela, Ferlanda Mendyho a Miguela Gutierreza. Môže tam hrať dokonca aj Nacho," analyzoval tréner.

Vysoké hodnotenia Luku Modriča či Hazarda dosiahol najmä Benzema. "V porovnaní s Benzemom, ktorého som poznal pred šiestimi rokmi, je teraz omnoho kompletnejší hráč a oveľa väčšia osobnosť," podotkol Ancelotti.

Real Madrid od roku 2008 neprehral úvodný zápas ligovej sezóny. Odvtedy pri vstupe do nového ročníka La Ligy deväťkrát zvíťazil a štyrikrát remizoval.

"Bol to prvý zápas a musíme ešte viac zapracovať na niektorých veciach. Mohli sme napríklad vyššie napádať. Chceme hrať v nasadení s loptu i bez nej, pretože na to máme kvalitu," načrtol Ancelotti víziu, ako by mohla v aktuálnej sezóne vyzerať hra 13-násobného európskeho klubového šampióna.

Jeho náprotivok, kouč Alavesu Javi Calleja, bol na rozdiel od svojho kolegu spokojný len s prvým polčasom: "Treba nasledovať príklad z prvého polčasu a poučiť sa z druhého. Myslím si, že zápas bol z našej strany dobrý, v niektorých momentoch sme boli lepší ako Real Madrid.

Pracovali sme dobre v defenzíve, aj keď sme boli pod tlakom, s loptou sme boli tiež veľmi sebavedomí. Po inkasovanom góle sme sa však zbytočne púšťali do individuálnych akcií namiesto toho, aby sme to riešili tímovo. Ale hrali sme proti jednému z najlepších tímov v lige a na to, aby sme získali tri body, sa musíme ešte zlepšiť," reagoval hosťujúci tréner.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Hazard bol skvelý, Bale sa musí zlepšiť, hodnotil Ancelotti po prvom zápase