Škriniar uspel ako kapitán, Inter doviedol do osemfinále Ligy majstrov

Radosť hráčov Inter Miláno.
Radosť hráčov Inter Miláno. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|26. okt 2022 o 20:35 (aktualizované 26. okt 2022 o 20:42)

Club Bruggy nečakane pohorel.

MILÁNO. Futbalisti Interu Miláno spečatili postup do osemfinále Ligy majstrov. Partia okolo kapitána Milana Škriniara zdolala v stredajšom zápasu C-skupiny Ligy majstrov českého majstra Viktoriu Plzeň vysoko 4:0.

V drese hostí nastúpil v základnej zostave aj Erik Jirka, po polčase bol z ihriska stiahnutý.

Inter nechal za sebou Barcelonu

Inter o postupe do vyraďovacej fázy Ligy majstrov definitívne o tom rozhodlo stredajšie suverénne víťazstvo nad Viktoriou Plzeň.

Obrana Plzne na San Sire vyše polhodinu odolávala tlaku domácich, v 25. minúte hostí podržal brankár Jindřich Staněk, ktorý najprv zneškodnil strelu Lautara Martineza z pravej strany a následne i dorážku Federica Dimarca.

O desať minút neskôr sa však už taliansky vicemajster tešil, po centri Alessandra Bastoniho otvoril skóre hlavičkou Henrich Mchitarjan.

Interu sa ešte do prestávky podarilo zvýšiť náskok po ďalšej akcii z ľavej strany, keď DiMarco našiel v päťke voľného Edina Džeka - 2:0.

V druhom polčase už defenzíva Viktorie nedokázala účinne brzdiť nápor domácich. V 55. minúte ešte trafil Mchitarjan žrď a o dve minúty neskôr spálil tutovku Martinez, no v 66. minúte už dokázal skórovať ľavačkou po zemi Džeko.

Triumf Interu spečatil v závere striedajúci Romelu Lukaku, ktorý sa vrátil po dlhodobom zranení.

"Nerazzurri" tak nasledovali vedúci Bayern Mníchov a zabezpečili si ako druhý tím z "céčka" účasť v osemfinále súťaže.

Tretia Barcelona, ktorú čaká od 21.00 h duel s Bayernom, zaostáva v tabuľke za Interom o šesť bodov a už nemôže Milánčanov predbehnúť ani v prípade dvoch víťazstiev, keďže má s nimi horšie vzájomné zápasy (0:1, 3:3).

S určitosťou obsadí tretiu priečku a na jar sa predstaví iba v Európskej lige. Plzeň sa nedočkala bodu ani v piatom vystúpení v skupine.

Stretnutie medzi Barcelonou a Bayernom môžete sledovať online.

Porto nečakane deklasovalo Bruggy

V B-skupine urobilo dôležitý krok smerom k postupu Porto, ktoré triumfovalo na pôde lídra tabuľky a už istého účastníka osemfinále FC Bruggy rovnako hladko 4:0. Belgičania pritom dodnes neinkasovali.

Porto zahodilo v prvom polčase na pôde FC Bruggy viacero šancí, až v 33. minúte sa po presnej kolmici Otavia presadil Mehdi Taremi.

Belgický majster mohol vyrovnať po prestávke, Hans Vanaken však z pokutového kopu trafil iba súperovho brankára Dioga Costu.

Rozhodca následne nechal penaltu opakovať pre včasné vybehnutie jedného z hráčov Porta, no aj Noa Lang stroskotal z bieleho bodu na skvelom Costovi.

VIDEO: Prvá neúspešná penalta Bruggy

VIDEO: Druhá neúspešná penalta Bruggy

To dodalo hosťom vzpruhu, opäť sa vrhli do útoku a v rozpätí 13 minút zvýšili svoj náskok na 4:0 vďaka gólom Evanilsona, Stephena Eustaquia a opäť Taremiho.

Porto tak po úvodných dvoch prehrách v skupine zaznamenalo tretie víťazstvo za sebou a upevnilo si druhú priečku.

Súperovi sa revanšovalo za identickú prehru v prvom vzájomnom zápase. Vedúce Bruggy prišli nielen o nulu v kolónke inkasovaných gólov, ale utrpeli aj prvú prehru v skupine.

Liga majstrov - 5. kolo - streda:

B-skupina:

FC Bruggy - FC Porto 0:4 (0:1)

Góly: 33. a 70. Taremi, 57. Evanilson, 60. Eustaquio

C-skupina:

Inter Miláno - Viktoria Plzeň 4:0 (2:0)

Góly: 42. a 66. Džeko, 35. Mchitarjan, 97. Lukaku

/Milan Škriniar odohral celý zápas - Erik Jirka hral do 46. minúty, Marián Tvrdoň bol na lavičke náhradníkov/

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Škriniar uspel ako kapitán, Inter doviedol do osemfinále Ligy majstrov