Futbal: Prípad Tévez pokračuje, Sheffield United sa bude súdiť

Prípad Tévez ako argentínska telenovela: Carlosovi Tévezovi (vľavo) môže byť do smiechu, veď svojimi gólmi pomohol v minulej sezóne West Hamu k záchrane, čo na druhej strane znamenalo angažmán na Old Trafforde. Futbalistu ani kormidellníka MUFC Alexa Ferg
Prípad Tévez ako argentínska telenovela: Carlosovi Tévezovi (vľavo) môže byť do smiechu, veď svojimi gólmi pomohol v minulej sezóne West Hamu k záchrane, čo na druhej strane znamenalo angažmán na Old Trafforde. Futbalistu ani kormidellníka MUFC Alexa Ferg (Autor: TASR/AP)
SITA|16. aug 2007 o 13:14

SHEFFIELD 16. augusta (SITA, AP) - Anglický futbalový klub Sheffield United sa bude súdiť s West Hamom o odškodné za zostup do druhej najvyššej súťaže The Championship, o ktorý sa na konci minulého ročníka ...

SHEFFIELD 16. augusta (SITA, AP) - Anglický futbalový klub Sheffield United sa bude súdiť s West Hamom o odškodné za zostup do druhej najvyššej súťaže The Championship, o ktorý sa na konci minulého ročníka postaral svojimi výkonmi aj za nedovolených podmienok nadobudnutý útočník "Hammers" Carlos Tévez. "Po úvahách a diskusii s našimi právnymi poradcami dnes podnietime proces s West Hamom s cieľom vymôcť si riadnu náhradu za naše vypadnutie z Premier League," informoval vo štvrtok člen právnického tímu Sheffieldu Toby Craig. "The Blades" už dvakrát neuspeli s pokusom o dovolanie voči verdiktu nezávislej komisie Premier League, ktorá za minuloročné prestupy argentínskej dvojice Javier Mascherano, Carlos Tévez z brazílskeho Corinthians uskutočnené proti duchu pravidiel najvyššej anglickej súťaže, potrestala londýnsky klub iba finančnou pokutou 5,5 milióna libier, ale nepristúpila k odrátaniu bodov. Ústredným motívom kauzy Tévez (Mascherano ešte počas sezóny prestúpil do Liverpoolu) bola zmluvná väzba oboch hráčov na tretiu osobu, anglo-iránskeho podnikateľa Kiu Joorabchiana, resp. jeho spoločnosť Media Sports Investment (MSI), hoci mali futbalisti podpísané aj platné kontrakty s West Hamom, čo britské futbalové pravidlá nedovoľujú.

Právnici Sheffieldu, priameho konkurenta West Hamu v boji o záchranu, odhadli škodu napáchanú Tevezovými výkonmi na 30 - 50 miliónov libier. Sheffield totiž v záverečnom kole uplynulého ročníka Premier League prehral doma s Wiganom 1:2, zatiaľ čo "kladivári" zavŕšili spanilú jazdu 7 víťazných stretnutí v 10 posledných duelov sezóny triumfom na majstrovskom trávniku Manchestru United Old Trafforde, pričom argentínsky útočník mal na skvelej sérii podiel v podobe 7 gólov. Ten posledný strelil v záverečnom kole svojmu súčasnému zamestnávateľovi a mal cenu zlata, pretože tri body znamenali, že West Ham poskočil na bezpečnú 15. priečku, zatiaľ čo Sheffield sa pre horšie skóre v porovnaní s Wiganom z 18. miesta s elitou rozlúčil.


Nachádzate sa tu:
Domov