Hrajú aj štvrtú či piatu ligu, pracujú v banke. Slovákom čelí tím, ktorý nevie dať gól

Na snímke tréning slovenskej futbalovej reprezentácie pred utorňajším kvalifikačným zápasom J-skupiny Lichtenštajnsko - Slovensko o postup na ME 2024 vo Vaduze v pondelok 19. júna 2023.
Na snímke tréning slovenskej futbalovej reprezentácie pred utorňajším kvalifikačným zápasom J-skupiny Lichtenštajnsko - Slovensko o postup na ME 2024 vo Vaduze v pondelok 19. júna 2023. (Autor: TASR - Jaroslav Novák)
Pavol Spál|19. jún 2023 o 14:00

Lichtenštajnsko sa spolieha sčasti na amatérov.

VADUZ. Kedysi to bola chudobná krajina, kam turisti zavítali málokedy. Dnes ich priťahujú hory, krásna príroda, múzeá, dobré víno a kniežacia rodina, ktorá tiež tvorí imidž Lichtenštajnska.

Knieža Hans Adam II. patrí k najbohatším monarchom Európy.

Lichtenštajnci majú jednu z najvyšších životných úrovní na svete. Aj vďaka obchodu, priemyslu a nízkym podnikateľským daniam.

Priemerný plat je tam viac ako šesťtisíc eur mesačne, čiže druhý najvyšší v Európe - po Švajčiarsku.

Keď sa lichtenštajnský vládca Hans-Adam II pozrie z okna svojho hradu cez údolie, vidí svetlá a strechu štadiónu Rheinpark.

Práve tam v utorok (o 20.45) národný tím futbalistov Slovenska odohrá kvalifikačný súboj proti Lichtenštajnsku - najväčšiemu outsiderovi skupiny.

Aj toto sa dozviete v článku

  • Koľko má Lichtenštajnsko registrovaných futbalistov? porovnanie so Slovenskom.
  • Akú najlepší tím Lichtenštajnska šokoval Európu?
  • Čo je pre nich typické podľa experta?

Rheinpark má vyššiu kapacitu (6127) ako mesto v ktorom sa nachádza. Zmestili by sa doň všetci obyvatelia Vaduzu, hlavného mesta Lichtenštajnska.

Aj tak by ešte nebol plný.

Iba šesť profesionálov

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Hrajú aj štvrtú či piatu ligu, pracujú v banke. Slovákom čelí tím, ktorý nevie dať gól