Liverpool deklasoval súpera siedmimi gólmi a upevnil si prvú priečku

Zápas Crystal Palace - FC Liverpool.
Zápas Crystal Palace - FC Liverpool. (Autor: AP/Adam Davy)
TASR|19. dec 2020 o 16:09

Mohamed Salah nastúpil až nastúpil až v 57. minúte.

LONDÝN. Futbalisti FC Liverpool deklasovali v sobotňajšom zápase 14. kola anglickej Premier League Crystal Palace na jeho trávniku 7:0.

Obhajca titulu si tak upevnil prvú priečku v tabuľke. Hráči Liverpoolu tri dni po šlágri s Tottenhamom Hotspur nenastúpili od úvodu v najsilnejšej zostave, tréner Jürgen Klopp nechal na lavičke Mohameda Salaha.

Egyptského kanoniera však zastúpil Japonec Takumi Minamino, ktorý už v 3. minúte otvoril skóre a pripísal si svoj premiérový zásah v Premier League.

Salah však prišiel na ihrisko v 57. minúte. Celkovo sa o sedem gólov postaralo päť strelcov, po dva zaznamenali Roberto Firmino a Salah. Ďalšie pridali Sadio Mane a Jordan Henderson.

Hráči Manchestru City sa po dvoch remízach opäť vrátili na víťaznú vlnu. K zisku troch bodov na ihrisku Southamptonu im stačil jediný gól, ktorý strelil v 16. minúte po kombinačnej akcii Raheem Sterling.

Arsenal Londýn opäť zaznamenal neúspech, keď prehral na pôde Evertonu 1:2. V uplynulých siedmich zápasoch tak získal iba dva body a patrí mu až 15. priečka.

V zápase na ihrisku Evertonu padli všetky tri góly v prvom polčase, rozhodujúci strelil tesne pred prestávkou po rohovom kope obranca Yerri Mina.

Newcastle United bez zraneného slovenského brankára Martina Dúbravku remizoval s Fulhamom 1:1. V bránke hostí dostal pred Marekom Rodákom opäť prednosť Alphonso Areola.

Premier League - 14. kolo:

Newcastle United - FC Fulham 1:1 (0:1)

Góly: 64. Wilson (z 11 m) - 42. Ritchie (vlastný), ČK: 63. Andersen (Fulham)

FC Everton - Arsenal Londýn 2:1 (2:1)

Góly: 22. Holding (vlastný), 45. Mina - 35. Pepe (z 11 m)

FC Southampton - Manchester City 0:1 (0:1)

Gól: 16. Sterling

Crystal Palace - FC Liverpool 0:7 (0:3)

Góly: 44. a 68. Firmino, 81. a 84. Salah, 3. Minamino, 35. Mane, 52. Henderson

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Liverpool deklasoval súpera siedmimi gólmi a upevnil si prvú priečku