Poľsko vyzýva všetkých, aby proti Rusku nehrali

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|28. feb 2022 o 10:25

Známy český komentátor sa oprel do FIFA.

BRATISLAVA. „Vieš čo, milá FIFA? Choď do riti...,“ napísal na sociálnej sieti twitter známy český komentátor Jaroslav Bosák. Reagoval tak na posledné stanovisko Medzinárodnej futbalovej asociácie (FIFA). 

Tá zatiaľ Rusko z dodatočnej kvalifikácie o postup majstrovstvách sveta 2022 v Katare nevylúčila, len jeho zápasy presunula na neutrálnu pôdu.

Okrem toho Rusov potrestala tým, že na ich stretnutiach nebude môcť viať ruská vlajka, hráči si nevypočujú národnú hymnu a v zápise stretnutia bude krajina figurovať pod hlavičkou Ruskej futbalovej únie (RFU).

Nikto však proti nej nechce hrať. A tlak sa stupňuje. 

„Vzhľadom na hanebné rozhodnutie FIFA poslala dnes poľská futbalová asociácia list všetkým federáciám v Európe. V ňom sme im predstavili naše stanovisko a vyzvali ich, aby stáli na našej strane.

Pretože len zjednotení budeme silní. Žiadna zhovievavosť pre ruskú agresiu voči Ukrajine,“ vravel šéf poľského futbalu Cezary Kulesza. 

Rusi mali podľa žrebu v baráži nastúpiť 24. marca na domácej pôde proti Poľsku. V prípade úspechu by v záverečnom súboji o miestenku do Kataru nastúpili tiež doma proti víťazovi zápasu Švédsko - Česko.

Všetci traja potencionálni súperi však odmietli proti Rusku nastúpiť. Predseda Českej futbalovej asociácie Petr Fusek povedal, že sa ich postoj nezmení ani v prípade presunutia duelu na neutrálnu pôdu. 

K bojkotu Ruska sa pripojilo aj Albánsko, ktoré by malo proti Rusku nastúpiť 2. júna v základnej skupine Ligy národov v Tirane.

Anglická futbalová asociácia informovala, že bude bojkotovať všetky budúce medzinárodné zápasy na každej úrovni proti družstvám z Ruska.

V roku 1992 bola z majstrovstiev Európy pre vojnový konflikt vylúčená bývalá Juhoslávia. Náhradníkom bolo Dánsko, ktoré napokon turnaj ovládlo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Poľsko vyzýva všetkých, aby proti Rusku nehrali